Adrian Mutu a răbufnit, în stilul lui Jose Mourinho, după ce Rapid a pierdut meciul cu Universitatea Craiova. „Cu băieții buni nu câștigi meciuri sau trofee” – GALERIE FOTO

de: Sorin Barbu
23 05. 2023

Adrian Mutu este din nou sub presiune la Rapid. Echipa din Giulești a pierdut pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova și a câștigat doar un punct în ultimele trei partide, în care a primit zece goluri și a marcat doar de două ori. „Briliantul” a reacționat în stilul lui Jose Mourinho, dar și-a și avertizat jucătorii că mulți dintre ei își vor face bagajele.

Adrian Mutu, discurs furibund după meciul Rapid – CS Universitatea Craiova 2-3

Rapid a pierdut meciul de pe teren propriu cu CS Universitatea Craiova, din etapa a noua din play-off, și a ajuns la a treia partidă consecutivă în care nu a câștigat. Duelul din Giulești a avut multe faze de poartă, cinci goluri și decizii stranii ale arbitrilor.

Marko Dugandzic a deschis scorul, din penalty, dar Andrei Ivan a egalat, tot din lovitură de la 11 metri, iar la pauză scorul a fost 1-1. Căpățână a primit al doilea cartonaș galben în minutul 47, dar deși oltenii jucau cu un om mai puțin pe teren, Andrei Ivan a marcat de lângă Săpunaru. Marko Dugandzic a egalat tot din lovitură de la 11 metri și a ajuns la golul cu numărul 22 din acest campionat. Ultimul cuvânt l-a avut Andrei Crețu, care a marcat după o acțiune viguroasă și a adus succesul pentru formația din Bănie.

„E o seară ciudată, în prima repriză am făcut un joc bun. În a doua repriză, după eliminarea lor, am făcut o mare greșeală și am luat un gol, am reușit să revenim și după aceea nu am înțeles ce s-a întâmplat. Arbitrul putea să oprească faza pentru că aveam un jucător la pământ, jucătorii Craiovei puteau să fie fair play, ai noștri se opriseră deja.

Au avut două ocazii de poartă și au marcat. Dar la al doilea s-a oprit echipa, toată echipa noastră era pe loc. Suntem pe final de sezon, bineînțeles că vor fi schimbări la nivelul lotului. Cum spuneam și la începutul play-off-ului, am făcut o evaluare, știm unde trebuie să intervenim pentru a juca la anul cum trebuie să jucăm”, a declarat Adrian Mutu.

Adrian Mutu a împrumutat discursul lui Jose Mourinho

Adrian Mutu a recunoscut la finalul partidei că echipa se va despărți de mai mulți jucători în această vară. Bugetul sezonului viitor este de 10 milioane de euro, iar obiectivul este titlul în SuperLiga. Antrenorul a dezvăluit ce tip de jucător caută la Rapid.

„Dezamăgirea rezultatului rămâne într-un mod care nu îmi convine, luăm un gol când echipa s-a oprit, mă deranjează foarte tare, în primul rând ai mei, că s-au oprit, și apoi ceilalți că nu au oprit jocul. V-am spus că vor fi schimbări. O greșeală ne-a costat la golul 2, în rest am dominat Craiova, și datorită faptului că au rămas ei în 10, dar și în prima repriza, când pe undeva ambele echipe s-au anihilat reciproc.

Am făcut o greșeală la golul 3 pe care nu trebuie să o mai repetăm vreodată, cu băieții buni nu câștigi meciuri sau trofee. Miza o să fie, este derby, știți rivalitatea dintre noi și FCSB. Ne ducem să câștigăm, și ei vor același lucru. Atunci când pierzi campionatul, e greu. L-am felicitat, și mai devreme, și personal”, a spus Adrian Mutu.

Discursul lui seamănă cu al lui Jose Mourinho care a spus în perioada în care antrena Tottenham că „o echipă de băieți buni, băieți de treabă, singurul lucru pe care îl câștigă la sfârșitul sezonului este cupa fair play”.

Echipele de start
RAPID (4-3-3): H. Moldovan – Onea, Săpunaru (cpt.), Dr. Grigore, Morais – Kait, Al. Albu, Al. Ioniță II – Sefer, Dugandzic, Bamgboye
Rezerve: Drăghia – Iacob, Fl. Ștefan, Emmers, Papeau, Ongenda, Pănoiu, Costache, Luckassen
Antrenor: Adrian Mutu

UNIVERSITATEA CRAIOVA (4-2-3-1): L. Popescu – Căpățînă, Zajkov, Badelj, Ndong – Al. Crețu, Screciu – Ișfan, Baiaram, Ivan (cpt.) – Markovic
Rezerve: Lazar – Vlădoiu, Găman, Raul Silva, Benga, Mateiu, Cîmpanu, Roguljic, Koljic
Absenți: Bancu, Vătăjelu (accidentați)
Antrenor: Eugen Neagoe

Stadion: Superbet Arena – Giulești

Arbitru: Adrian Cojocaru; A1: Vasile Marinescu; A2: George Neacșu; Arbitru VAR: Cătălin Popa; Arbitru AVAR: Romică Bîrdeș

Rapid se află pe locul 5 în prima ligă, iar CS Universitatea Craiova ocupă poziția a patra, la două puncte în spatele lui CFR Cluj.