Adrian Marinescu, vești bune despre revenirea la o viață normală. Când se va întâmpla asta, de fapt

Adrian Marinescu, vești bune despre revenirea la o viață normală. Când se va întâmpla asta, de fapt
Medicul Adrian Marinescu optimist

Se pare că luna mai a venit cu optimism în ceea ce privește Pandemia. În București incidența de trei zile este sub 3 la mia de locuitori. În același timp, rata internărilor a scăzut considerabil. Toate aceste date par să ne ducă cu gândul că ne apropiem de normalitate. Printre optimiștii acestor zile se numără și medicul Adrian Marinescu.

Luna mai a adus un pic de optimism

Din ce în ce mai multe informații pozitive vin din partea autorităților. Pe de-o parte, la nivelul Capitalei, incidența se menține de trei zile sub 3 la mia de locuitori. De cealaltă parte spitalele anunță o scădere a internărilor pacienților cu infecții covid.

Toate datele și trendul acestui început de mai ne fac să sperăm la o normalitate. În același context coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorgiță, anunța astăzi mai multe decizii luate la nivelul autorităților.

Una din acestea are legătură cu pacienții peste 60 de ani care se vor putea vaccina fără programare. În aceleași declarații de astăzi, medicul a mai anunțat că s-ar putea începe vaccinarea copiilor din luna iunie. Este vorba de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Grupul de Comunicare Strategică a mai dat o veste pozitivă, și anume peste un milion de români vindecați. Din partea medicilor din spitalele românești vin vești optimiste. Printre optimiști se numără și medicul Adrian Marinescu.

Medicul Adrian Marinescu este optimist

După o lungă perioadă în care Pandemia a evoluat înspre rău, lucrurile pare că încep să se domolească. Noile date arată o rată de vindecare pozitivă. În același timp la nivel național incidența a început să scadă, ceea ce ar putea determina noi relaxări.

În spitalele din Capitală s-au înregistrat deja scăderi la numărul de pacienți internați cu infecția covid. Asta înseamnă o remediere a situației, dar nu ar trebui să lăsăm garda jos. Medicul Adrian Marinescu, deși optimist, atrage atenția asupra acestor aspecte, declarând:

”Campania de vaccinare începe să își arate efectul. Contează și măsurile de prevenție, care în mare parte au fost respectat. (…) De acum încolo să ne așteptăm să avem o situație tot mai bună, adică o vară liniștită. Să putem să facem anumite activități, să mergem în vacanță și așa mai departe.

A scăzut numărul de internări și numărul de infecții. Deja ne gândim într-un viitor apropiat la introducerea unor circuite non-COVID la reîntoarcerea. E adevărat, cu pași mărunți, ne îndreptăm spre o viață normală.”, a spus medicul Adrian Marinescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI