Adolescentul care a tăiat cu cuțitul un tânăr în zona gâtului a fost reținut. Ce pedeapsă riscă agresorul

Adolescentul care a tăiat cu cuțitul un tânăr în zona gâtului a fost reținut. Ce pedeapsă riscă agresorul
Adolescentul care a tăiat cu cuțitul un tânăr în zona gâtului a fost reținut. Ce pedeapsă riscă agresorul

Un adolescent de 15 ani, din județul Dolj, localitatea Băilești, a fost reținut luni seară. În urma unui conflict cu un tânăr, în vârstă de 21 de ani, l-a lovit cu un cuțit în zona gâtului. Tânărul rănit a ajuns la spital cu mai multe plăgi înjunghiate, potrivit IPJ Dolj.

Adolescent reținut pentru că a tăiat cu cuțitul un alt tânăr

Oamenii legii au stabilit faptul că, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Băilești, între acesta și un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani, a izbucnit un conflict spontan. În urma acestuia, adolescentul de 15 ani i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un obiect tăietor în zona gâtului.

„La nivelul Poliției Municipiului Băilești s-a constituit un colectiv de lucru, în vederea depistarii adolescentului bănuit de comiterea faptei și stabilirii întregii situații de fapt. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violențe iar cercetările sunt continuate pentru sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, în vederea administrării probatoriului şi luării măsurilor care se impun. În urma activităților de desfășurate de polițiști, adolescentul a fost depistat la scurt timp, pe raza municipiului Băilești și condus la sediul poliției pentru cercetări”, a declarat purtătorul e cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Cum s-a produs incidentul

Tânărul de 21 de ani este din comuna Valea Stanciului, județul Olt. Acesta a ajuns la spital în noaptea de duminică spre luni, după ce a fost tăiat cu un cuțit în zona gâtului. Cel care a anunțat autoritățile a fost un localnic.

Oamenii legii au ajuns la fața locului și au stabilit că evenimentul s-a produs într-un bar din comuna Valea Stanciului. Acesta s-a certat cu un adolescent de 15 ani, din Craiova, iar în urma conflictului, cel din urmă l-a tăiat cu un cuțit în zona gâtului.

„Tânărul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Persoana bănuită a fost identificată de poliţişti în apropierea locului faptei, fiind condusă la sediul poliţiei. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Potrivit aceleiași surse, ulterior a fost schimbată încadrarea juridică a faptei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de omor și port fără drept de obiecte periculoase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI