Adolescentă găsită moartă, pe plaja din Vama Veche. Incredibil ce au descoperit anchetatorii

de: Ana Chivu
01 07. 2019

Moarte suspectă! Mădălina Ioana Banu avea 19 ani și locuia în Darabani, județul Constanța. Trupul neînsuflețit al fetei a fost găsit în Vama Veche, după lungi căutări.

Adolescentă găsită moartă, în Vama Veche

Familia Mădălinei Ioana Banu a anunțat autoritățile pe data de 2 Mai, moment în care fata nu a mai fost de găsit. Trupul neînsuflețit al său a fost găsit, în cursul zilei de luni, 1 iulie, pa plaja din Vama Veche. Sora Mădălinei a transmis un mesaj extrem de emoționant, după aflarea veștii. Iubita mea, inima mea, floarea mea frumoasă prea devreme ai plecat dintre noi. Dumnezeu să te ierte suflet pur!”, a fost mesajul acesteia, din mediul online.

Trupul tinerei a fost găsit în jurul orei 05:00, în zona Baldachine din Vama Veche. Conform primelor informații, Mădălina s-ar fi înecat și nimeni nu a putut să o ajute. Oamenii legii au găsit mobilul și hainele fetei pe plajă. Aceștia nu au descoperit nicio urmă de violență pe trupul ei. La momentul actual, cauza decesului nu este cunoscută. Una din ipotezele care au fost luate în calcul de anchetatori a fost sinuciderea. Rudele Mădălinei spun că în niciun caz nu ar fi vorba de așa ceva. „Ea era o fată foarte petrecăreaţă, iubea viața… Îi plăcea sa trăiască. Nu cred ca ar fi avut vreun motiv de sinucidere”, ne-a declarat o vecină a Mădălinei. Trupul fetei de 19 ani a fost transportat la morgă pentru necropsie, expertiza care va stabili cauzele și ora decesului.

Mădălina Banu, tânăra găsită moartă pe plaja din Vama Veche

Anul 2018, „record” de înecați

Un număr de 32 de persoane au murit înecate pe litoralul românesc al Mării Negre între perioada dintre 1 mai-4 septembrie. „Cei care se pun cu natura se îneacă. Marea majoritate a înecaţilor au intrat în apă pe steag galben, care permite doar celor iniţiaţi să înoate, sau pe steag roşu, când este interzisă îmbăierea.

Foarte multe cazuri de înec au pornit de la probleme medicale de care turiştii nu ştiau şi, din păcate, am avut şi copii nesupravegheaţi care au sfârşit în apă“, spune Gabriel Culea, şeful salvamarilor din Constanţa şi Mamaia.