Adolescent în moarte clinică, după o ceartă pe internet: cum a reacționat agresorul din Mangalia

de: Puiu Alexandru
12 02. 2020

Într-unul din cazurile în care o ceartă aparent banală de pe internet s-a revărsat în realitate, un tânăr adolescent a ajuns în moarte clinică. Totul a plecat de la o fată.

Părinții copilului sunt disperați. Au început să strângă bani pentru a-l trata la o clinică din străinătate, dar nimeni nu se aștepta la acest set de evenimente. O bătaie pe stradă le-a băgat băiatul în spital cu diagnosticul de moarte clinică.

Copilul a fost agresat de un adolescent în vârstă de 15 ani, expert în sporturi de contact. Acesta din urmă se află momentan în arest la domiciliu, iar soarta lui nu este încă foarte clară. Din ce a postat pe internet însă, nu pare să-i pară rău de eveniment.

Numele copilului ajuns în spital este Andrei Ivan. Andrei se plimba pe stradă, în Mangalia, când a fost atacat, aparent din senin, de băiatul de 15 ani, acesta din urmă, practicant al sporturilor de contact. Agresorul s-a năpustit asupra lui cu pumnii şi cu picioarele,

Nu a durat mult până când, sub ploaia de lovituri dure, s-a prăbuşit pe trotuar. Întreaga situația a fost agravată de o lovitură la cap suferită în cădere. Atunci, și-a pierdut conștiința. Doi martori i-au sărit în ajutor, dar nu prea au avut ce să facă, până când a sosit echipajul SMURD, în aproximativ 15 minute.

Au trecut zece zile de atunci. În acest timp, doctorii încearcă să-l salveze pe copilul aflat în moarte clinică, în timp ce părinții lui regretă că nu au luat mai în serios amenințările primite de fiul lor pe internet. Rudele lui susţin că înainte cu o zi de agresiune, ar fi avut o confruntare pe o reţea de socializare cu adolescentul care l-a atacat. Disputa ar fi fost generată de o fată, dar anchetatorii încă investighează cazul.

“Loviturile au fost foarte, foarte grave. Băiatul acela a venit hotărât să mi-l omoare, nu să-i dea o lecție de viață. Înțeleg îi dai o palmă, dar nu să-l omori, să-l bagi în spital. Face MMA sau ceva de arte marțiale, are 10 ani de arte marțiale”, a declarat tatăl copilului aflat în spital.

În ceea ce privește reacția agresorului, la scurt timp după eveniment, el a postat pe internet un mesaj cât se poate de senin. “Da. sunt bine pentru cine întreabă. Asta e telefonu lu tata, ca al meu e la Poliţie. Vă pup pe toţi!”, a declarat băiatul de 15 ani.