12 oct. 2020 | 11:43

Adio, petreceri și evenimente private. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră. Ce restricții li se pregătesc românilor

Știri generale
Adio, petreceri și evenimente private. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră. Ce restricții li se pregătesc românilor
Adio, petreceri și evenimente private. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră. Ce restricții li se pregătesc românilor Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

În urma creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19, Ludovic Orban a anunțat cu puțin timp în urmă noi restricții ce se vor aplica în viitorul apropiat. Premierul anunță că va solicita sistarea petrecerilor și evenimentelor provate, acestea fiind o sursă sigură de infectare cu COVID-19. În cel mai bun caz, cetășenii vor avea o variantă de mijloc, în care să sărbătorească în familie, cu un număr limitat de persoane.

„Există posibilitatea să nu mai existe evenimente private”

Ludovic Orban a anunțat cu puțin timp înainte posibilitatea întreruperii evenimentelor private sau revenirea la desfășurarea acestora în limita a 20 de oameni. Anunțul vine după creșterea constantă a cazurilor de COVID-19. Potrivit premierului României, mulți patroni de localuri și organizatori nu respectă regulile de siguranță, primind un număr mai mare de oameni față de cel admis prin lege, 50 în interior, respectiv 100, în spații deschise.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane. Azi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta e legea.

Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților.
E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private. Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat Orban, potrivit digi24.

Ludovic Orban, îndurerat după moartea primarului din Călărași

În cursul acestei dimineți s-a stins din viață Dan Drăgulin, primarul PNL al localității Călărași. Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a pierdut lupta cu viața, după mai bine de două săptămâni în care a fost internat la Institutul Matei Balș.

Ludovic Orban a confirmat în această dimineață moartea sa și a transmis familiei un mesaj de condoleanțe.
A pierdut lupta în Spitalul Matei Balș. A fost infectat cu coronavirus, el nu a mai putut în ultima săptămână să participe la campanie.

„Dan Drăgulin a fost un foarte bun coleg, un om care a avut rezultate foarte bune în administrație și această pierdere o resimțim din greu”, a declarat în urmă cu puțin timp Ludovic Orban.

Întrebat dacă mai avea și alte probleme de sănătate cunoscute, premierul a confirmat, însă a menționat că nu erau grave, încât să îi aducă moartea. Pe de altă parte, Ludovic Orban a confirmat că era un om puternic și devotat muncii.

„Avea și alte probleme, nu atât de grave, dar acest virus atacă într-un mod surprinzător. Domnul Drăgulin era un om în putere, un om în activitate, un om care și-a exercitat și funcția de președinte al PNL Călărași”, a mai spus Orban, potrivit libertatea.ro.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro