Adio, pensii uriașe! A fost depus proiectul de lege pentru desființarea pensiilor speciale. Pe cine vizează

Adio, pensii uriașe! A fost depus proiectul de lege pentru desființarea pensiilor speciale. Pe cine vizează Sursă foto: bugetul.ro

PNL a anunțat depunerea proiectului de lege care vizează modificarea statutului senatorilor şi deputaţilor, potrivit căruia parlamentarii nu ar mai beneficia de indemnizaţia pentru limită de vârstă, adică de pensia specială. Anunțul a fost făcut de Florin Roman, liderul deputaților PNL.

Ce conține proiectul de lege

Florin Roman a afirmat în cadrul unei declarații de presă faptul că liberalii au depus un proiect de lege, în acord cu o decizie CCR, prin care parlamentarii și senatorii ar trebui să nu mai beneficieze de pensiile speciale. Liderul PNL a declarat printre altele că nu mai există niciun motiv ca acest proiect să fie atacat la CCR.

Proiectul nostru de lege cuprinde toate observaţiile emise de Curtea Constituţională pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere nu vor mai avea niciun motiv să respingă sau să declare neconstituţional un proiect de lege care este făcut în baza solicitărilor celor de la Curtea Constituţională. (…)

Preia în întregime observaţiile Curţii Constituţionale şi sper ca el să fie adoptat în regim de urgenţă pentru că partidele mari din Parlamentul României, cel puţin declarativ, au spus că vor susţine orice proiect de lege constituţional pentru eliminarea pensiilor senatorilor de deputaţilor”, a afirmat Florin Roman.

Proiect de lege, atacat de Dan Barna

Dan Barna, președintele USR, a răbufnit după depunerea proiectului de lege privind renunțarea la pensiile speciale ale parlamentarilor depus de PNL, numindu-l un „bambilici legislativ”.

Politicianul consideră această acțiune ca fiind una nepotrivitită, cu scopul de a amâna. Dan Barna susține că partidul pe care îl conduce a depus un dosar similar pentru care așteaptă apobare.

Nu mai departe de săptămâna trecută am cerut încă o dată Parlamentului să pună pe ordinea de zi problema pensiilor speciale. Nu s-a dorit acest lucru. Astăzi, PNL vine şi propune un proiect de lege nou, care să rezolve această problemă. Proiect de lege există de multă vreme şi e depus de USR.

Ceea ce se întâmplă acum e doar un bambilici legislativ, care urmăreşte să reia un traseu prin Parlament deja parcurs în bună măsură. Pe scurt, PNL vrea o amânare. Domnilor de la PSD şi PNL, vreţi să îi ascultaţi pe români şi să eliminaţi pensiile speciale? Convocaţi mâine plen reunit şi votaţi proiectul care există deja. Românii vor dreptate, nu joacă de-a demagogia şi legiferarea„, a scris liderul USR, luni, pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI