Adidașii Lidl, sold-out la doar câteva zile de la reapariție. Câți bani au ajuns să coste pe internet

Adidașii Lidl,  sold-out la doar câteva zile de la reapariție. Câți bani au ajuns să coste pe internet
Lidl scoate la vânzare în Anglia adidașii marca proprie

Clienții Lidl din Liverpool au avut parte zilele trecute de mari surprize. Gigantul a scos la vânzare, la prețuri mici, propriile produse de încălțăminte sport. Numai că, spre suprinderea multora, adidașii marca Lidl s-au vândut ca pâinea caldă. Problema nu a fost neapărat dispariția rapidă de pe rafturi, ci apariția acestora la prețuri mult mai mari pe platforme de tip eBay.

Lidl scoate la vânzare în Anglia adidașii marca proprie

Pe 15 septembrie gigantul Lidl anunța lansarea pe piața britanică a produselor de încălțăminte sport, marcă proprie. Lidl și-a lansat propria marcă la un preț de 12,99 lire sterline în Marea Britanie după ce s-au vândut în Europa anul trecut.

Încălțăminte galbenă, albastră și roșie plus accesorii cu logo-ul supermarketului a devenit un adevărat succes pe piața britanică. Anul trecut, fanii au cumpărat perechi cu un preț de 3.100 lire sterline pe eBay, deoarece nu au fost livrate în Marea Britanie.

Încă de anul trecut compania a decis lansarea propriei game de îmbrăcăminte și accesorii sport, decorate cu culorile și sigla supermarketului. Fanii britanici ai lanțului Lidl au năvălit în magazine și, pentru 12,99 lire sterline, au făcut ca adidașii Lidl să devină un succes viral.

Lidl a vândut, încă de anul trecut, accesorii, inclusiv șosete și pantaloni scurți, împreună cu pantofii toată în Europa. Anunțul lansării pe piața britanică era făcut de companie pe contul de Instagram. Adidașii, care au fost lansați în Marea Britanie chiar săptămâna trecută, s-au vândut rapid, conform contului oficial Twitter al Lidl.

Clienții rămași fără adidași furioși că au apărut pe eBay

Produsele sport lansate în Anglia s-au vândut imediat în mai toate magazinele. Având în vedere și prețul, era de așteptat să fie un succes. Numai că unii englezi au rămași fără adidașii Lidl.

Aceștia s-au înfuriat atunci când au regăsit aceleași produs scoase la vânzare de terți pe celebra platformă eBay. Majoritatea dintre aceștia au reclamat acest aspect celor de la Lidl pe conturile de socializare.

Unii au declarat că pe eBay cei care au cumpărat deja adidașii îi vând online cu până la 1.000 de lire sterline.  Cu toate acestea, nu există planuri actuale de reaprovizionare, iar unii cumpărători s-au grăbit să profite de situație.

Pantofii cu sigla Lidl sunt vândutți online cu mult mai mult decât prețul lor inițial, putând fi cumpărați și cu 30 lire sterline. Prețul ajunge la aproximativ 500 lire sterline, mai spun clienții revoltați.

Sistemul, unul de licitații, poate ridica prețul până la 1.000 lire sterline pe eBay, conform presei locale. Unii cumpărători au mers pe Twitter pentru a se plânge de situație direct în contul companiei, spunând că:

Nici măcar nu pot obține o pereche, pentru că au fost cumpărați în vrac și le licitează pe eBay la prețuri stupide”.

Compania a confirmat pe Twitter că va investiga situația după ce un număr de clienți i-au alertat cu privire la vânzările de pe eBay. Un purtător de cuvânt al Lidl a spus: „În ceea ce privește articolele vândute pe eBay, am fost înștiințați. Vom analiza acest lucru”.