Adi Mutu a făcut marele anunț pe care fanii îl așteptau. Ce se întâmplă cu naționala

Adi Mutu a făcut marele anunț pe care fanii îl așteptau. Ce se întâmplă cu naționala
Pleaca Adi Mutu de la nationala de tineret?

Adrian Mutu este noul selecționer al naționalei de fotbal Under 21 a României. Ce planuri are fostul căpitan al naționalei de fotbal a României pentru jucătorii săi. Ce se va întâmpla în următoarele meciuri.

Adi Mutu a făcut marele anunț pe care fanii îl așteptau

De când a preluat naționala Under 21 a României, Adrian Mutu face, din nou, istorie în lumea fotbalului. Presiunea și responsabilitatea puse pe umerii săi sunt cu atât mai mari cu cât Adi Mutu este considerat unul dintre cei mai mari jucători români din toate timpurile, reușind performanțe de ne-egalat pe vremea când era atacant și căpitan al naționalei mari de fotbal a României.

Cum se pregătește noul selecționer al fotbaliștilor sub 21 de ani de un nou turneu final de Campionat European. Adrian Mutu a vorbit, în exclusivitate, pentru Playsport despre planurile sale de viitor în fruntea naționalei U21 și care este secretul unei cariere reușite:

„Atunci când antrenezi o echipă de club ești pe teren zi de zi, ai ocazia de a crește tineri, ai meciuri și din trei în trei zile. Meseria de selecționer este diferită. Nu ai mult timp la dispoziție. Încerci să pui la punct lucrurile atât cât se poate. Fotbaliștii vin deja cu bagajul de cunoștințe de la echipele de club, tu trebuie să știi să îi așezi în teren astfel încât să pună în practică filosofia ta de joc. Și, bineînțeles, să îi motivezi. Referitor la presiune, poate fi mare și la o echipă de club, depinde și de obiectivele pe care le ai. Mie îmi place presiunea performanței, cred că atunci când aceasta există înseamnă că așteptările sunt mari, asta înseamnă că există potențial și valoare.”, a declarat Adi Mutu pentru playsport.ro.

Care este secretul succesului jucătorilor lui Adrian Mutu

Adrian Mutu are mare încredere în echipa lui, a cărui jucători sunt talentați, motivați și determinați să facă performanță în lumea fotbalului. Selecționerul a mărturisit că este mândru de jucătorii săi, care au dat dovadă de profesionalism și seriozitate. Cât privește meciurile viitoare, Adi Mutu declară că presiunea este benefică deoarece scoate ce este mai bun din jucători.

„Nu există frică la naționala Under 21, dar există emoție. Indiferent de cât de experimentat ești ca fotbalist, vei simți emoție înaintea unui meci. Dacă nu o mai simți, înseamnă că trebuie să schimbi meseria, pentru că nu mai ești motivat. Eu chiar cred că această echipă poate câștiga în fața oricărui adversar. Sunt mândru că sunt antrenorul acestor jucători. Muncesc mult la antrenamente, sunt profesioniști, pun în practică ceea ce lucrăm și au încredere în ei. Sunt bărbați, nu băieți! Da, au emoții înainte meciului, dar asta pentru că știu că au calitate și au șansa de a scoate un rezultat bun.”, a completat selecționerul pentru sursa citată.

Urmăriți Playtech.ro și pe