Adevărul despre scheletele descoperite la 30 de kilometri de Caracal. Cui ar aparține acestea

de: Ana Chivu
21 11. 2019

Noi dovezi au răstălmăcit încă o dată cazul Caracal. Toate lumea s-a grăbit să asocieze rămășițele osoase cu cazul tinerelor dispărute sau al altor fete pe care ar fi putut inculpatul să le agreseze și mai apoi să le omoare. Care este adevărul scheletelor găsite în apropierea locului tragediei și ce vechime au osemintele?

Adevărul despre scheletele găsite în apropierea Caracalului

Pachetul de pe lângă Tribunalul Olt așteaptă din moment în moment rezultatele preliminare ale analizei antropologice ale osemintelor găsite la 30 de kilometri de Caracal. Amintim că scheletele au fost găsite în cursul zilei de marți, 19 noiembrie 2019, pe un câmp dintre două sate din localitatea Brâncoveni, județul Olt. Surse din anchetă susțin că specialiștii de la Institutul Național de Medicină Legală ar fi stabilit că vechimea cadavrelor are cel puțin 50 de ani, conform adevărul.ro. La momentul actual, se ia în calcul chiar și configurația localității cu zeci de ani în urmă, dacă vatra satului a fost mutată.

Primarul localității Brâncoveni susține că satul Mărgheni are o vechime de aproape 500 de ani de ani, atestat fiind în 1572. „Despre satul Mărgheni nu ştim, dar despre satul Brâncoveni, de exemplu, ştim că a fost strămutat cu vreo 500 de metri în urma unei molime. Poate aşa s-a întâmplat şi cu satul Mărgheni, nu ştiu. Eu am cerut ieri informaţii la Direcţia de Cultură, aştept“, a mai spus Ion Cheroiu, primarul localității Brâncoveni

Adevărul despre scheletele găsite la 30 de kilometri de Caracal

Comunicatul Parchetului

„Ca urmare a aspectelor sesizate, o echipă operativă constituită din procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi comisari de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Olt, s-au deplasat la locul indicat, iar în urma cercetării locului faptei au fost găsite mai multe oase şi fragmente osoase, precum şi două cranii. ​În urma examinării macroscopice, medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Olt a apreciat că acestea sunt de natură umană”
Comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt