Adevărul despre palatul lui Gigi Becali s-a aflat. Cine îl deține în acte, de fapt

de: Gabriel Peneș
28 12. 2021

Adevărul despre palatul lui Gigi Becali s-a aflat. Patronul FCSB a cumpărat celebra clădire în 2006. De atunci, imobilul a devenit punctul central a tot ce a însemnat agitata viață a clubului roș-albastru. Latifundiarul a avut parte și de bune, dar și de rele, în cei 15 ani trecuți de atunci. Nu mai departe de luna trecută, gardul proprietății a fost acoperit cu mesaje jignitoare la adresa lui Gigi Becali făcute de fani nemulțumiți de despărțirea de antrenorul Edi Iordănescu.

Adevărul despre palatul lui Gigi Becali s-a aflat

Adevărul despre palatul lui Gigi Becali s-a aflat. Patronul FCSB a avut ambiția de a deține unul dintre cele mai prestigioase imobile din Bucureștiul de altădată. Casa Manu-Auschnit din Aleea Alexandru numărul 1 are o istorie de peste un secol, fiind ridicată la 1915.

În 2006, Gigi Becali a cumpărat-o de la moștenitorul marelui industriaș din perioada interbelică, Max Auschnit, fost proprietar al Uzinelor Domenilor Reşiţei şi al Uzinelor Metalurgice Unite Titan, Nădrag şi Călan. Latifundiarul a scos 7 milioane de euro din conturi, apoi a mai investit o sumă uriașă în renovarea ei, inclusiv acoperirea multor zone cu foiță de aur.

Gigi Becali s-a înțeles cu Steven Auschnit, fiul și moștenitorul fostului mare industriaș, în doar zece minute, după cum a declarat acesta la vremea respectivă.

„Afacerea s-a încheiat după ce am vorbit cu el zece minute la telefon. Ziua următoare s-a întâlnit cu avocaţii şi a plătit”, a spus Steven Auschnit, conform adevarul.ro.

Cine îl deține în acte, de fapt

Construcția a intrat, ulterior, în folclorul urban drept „palatul lui Becali”. Aici a fost punctul nodal al vieții agitate a clubului roș-albastru. S-au încheiat contracte, s-au prezentat jucători, antrenori, s-au negociat transferuri. Nu mai departe de luna trecută, palatul a fost vandalizat de suporteri nemulțumiți de îndepărtarea antrenorului Edi Iordănescu de pe banca tehnică. „Mori, Gigi! Satana”, a apărut scris pe gardul proprietății.

Gigi Becali încearcă, însă, de mai multă vreme, să-și restrângă activitățile. El se concentrează tot mai mult pe latura religioasă, motiv pentru care a și cumpărat o mare suprafață de teren în județul Vâlcea, unde vrea să înalțe două mănăstiri, dintre care una pentru călugări.

Surprinzător, „palatul lui Becali” nu mai este în acte, de fapt, al lui Gigi Becali, ci al fetelor sale, Cristina, Alexandra şi Teodora Becali. Dezvăluirea a fost făcută chiar de patronul FCSB.

„Ţin Steaua (FCSB), Arcomul, două care sunt mari, celelalte nu mă mai interesează lucruri mici. Palatul e la fete, le-am dat la fete. Eu grijă de multe nu mai vreau.

Când e grijă de multe asta e vrăjmaşul, împrăştie mintea, când o împrăştie nu mai poţi s-o ţii la Dumnezeu că o împrăştie el colo-colo eu vreau la Christos să am mintea”, a dezvăluit Gigi Becali la Romania TV.

Gigi Becali și-a mai păstrat doar societatea prin care conduce echipa de fotbal și firma de construcții Arcom, prin care face multe afaceri rentabile.

Sursa foto: Foto: Inquam Photos / Octav Ganea