Adevărul despre Novak Djokovic, spus de antrenorul său: „Va fi dificil să se întoarcă”

Adevărul despre Novak Djokovic, spus de antrenorul său: „Va fi dificil să se întoarcă”
Novaj Djokovic nu se va mai întoarce niciodată în Australia, conform unuia dintre antrenorii săi

Adevărul despre Novak Djokovic, spus de antrenorul său. Campionul sârb a fost expulzat din Australia de autoritățile federale, după ce a încercat să participe la Australian Open. Djokovic a fost reținut timp de câteva zile într-un hotel pentru imigranți înainte ca instanța să dea, finalmente, dreptate ministrului Imigrării, Alex Hawke. Despre situația lui Novak Djokovic a vorbit unul dintre antrenorii săi, Marian Vajda.

Adevărul despre Novak Djokovic, spus de antrenorul său

Adevărul despre Novak Djokovic, spus de antrenorul său. Campionul sârb a fost expulzat pe 16 ianuarie din Australia după o telenovelă juridică ce a durat 10 zile. Liderul ATP nu a putut, astfel, să-și apere titlul la Australian Open. El a fost considerat un pericol pentru sănătatea publică, dar și un factor posibil de instigare la proteste ale grupurilor de anti-vacciniști din țara de la Antipozi.

„Un star al tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar poate mai ales pe tinerii şi pe cei impresionabili, îi poate determina să-l imite. Acest lucru nu este fantezist, nu are nevoie de dovezi. Este recunoaşterea comportamentului uman, dintr-o familiarizare modestă cu experienţa umană. Chiar dacă domnul Djokovic nu câştiga Australian Open, prezenţa lui în Australia, jucând tenis și încurajându-i pe cei care vor să fie ca el, reprezintă o bază raţională pentru ideea că el poate încuraja sentimentele antivaccinare”, s-a arătat, printre altele, în motivarea deciziei Curții Federale din Australia, conform news.com.au.

„Va fi dificil să se întoarcă”

Novak Djokovic s-a întors în Serbia, urmând a decide asupra viitorului său profesional. Unul dintre antrenorii liderului ATP, Marian Vajda, a rupt acum tăcerea și a vorbit despre situația în care se află campionul sârb. El a declarat că nu a văzut o nedreptate mai mare și că îi va fi dificil sârbului să se mai întoarcă vreodată în Australia.

„Mi-a luat ceva timp să mă liniștesc, încă nu înțeleg de ce i-au făcut asta. Nu am mai văzut o nedreptate atât de mare de mult timp. În plus, mass-media este de vină în mare măsură pentru manipularea informațiilor, mai ales în Australia, incită constant la o atitutine împotriva lui Djokovic.

Ceea ce s-a întâmplat va avea cu siguranță consecințe semnificative, va fi dificil pentru Nole să se întoarcă. S-a invadat intimitatea sa, a familiei sale.

Este clar că l-a lovit psihic, sunt nişte răni pe care cu greu şi le va scoate din cap. Cu toate acestea, îmi cunosc foarte bine jucătorul. Novak este puternic, neclintit și nu a spus încă ultimul cuvânt în tenis”, a spus Marian Vajda, pentru publicația Objektiv.

Între timp, Novak Djokovic are de gând să dea în judecată autoritățile australiene și să ceară despăgubiri de 3,8 milioane de euro. În acestea este inclus și premiul pe care ar fi putut să-l câștige în cazul în care ar fi triumfat la Australian Open pentru a 10-a oară.