30 apr. 2023 | 16:55

Adevărul despre adidașii aruncați pe cablurile stâlpilor. Ce înseamnă, de fapt

Diverse
Adevărul despre adidașii aruncați pe cablurile stâlpilor. Ce înseamnă, de fapt
De ce se aruncă adidașii pe cablurile stâlpilor?

Cu siguranță ați văzut măcar odată o pereche de adidași atârnați de fire. Sună ciudat, într-adevăr, însă aceștia au legătură cu ceva la care probabil nu vă așteptați. Despre ce este vorba, aflați în rândurile următoare.

De ce sunt aruncați adidașii pe cablurile stâlpilor

Practica de a arunca în aer pantofi legați și de a-i lăsa atârnați de cablurile electrice și liniile telefonice are un nume: Shoefiti. Este un termen care provine din unirea a două cuvinte ce provin din limba engleză: shoes, adică pantofi, și graffiti.

Acestui obicei îi sunt asociate o serie de semnificații. Își are originea în New York și este un fenomen de exprimare a tinereții. Cu toate acestea, i s-a dat rapid un alt sens.

Mai ales în anii 90′, era ceva destul de normal ca adidașii să fie văzuți pe liniile de electricitate. Fenomenul era foarte întâlnit în orașe mari, precum New York sau Los Angeles.

Aceștia erau folosiți pentru a marca teritoriile unde se vindeau droguri sau, de asemenea, folosiți de bande pentru a-și limita teritoriul. De asemenea, se mai spune că se aruncau pe fire când unul dintre membrii uneia dintre acele bande a murit.

Citește și: Cum cureți rapid încălțămintea albă. Ingredientul banal care îți face adidașii ca noi

Bandele de stradă sau diverse comunități criminale își marcau teritoriul astfel, iar numărul de pantofi atârnați indică în mod direct criminalitatea zonei. Cu cât erau mai multe perechi de adidași atârnați, cu atât mai periculoasă era zona.

Alte motive pentru care oamenii aruncă adidașii pe cablurile electrice

Între timp, obiceiul a rămas, însă și-a schimbat semnificația considerabil, precum faptul că elevii își aruncau pantofii vechi pe fire după terminarea liceului și înainte de a merge la facultate.

În Columbia, se crede că, dacă arunci adidași pe fire, acest lucru va ajuta la vindecarea bolii unui copil. De asemenea, în Guatemala, acest gest este considerat un mod excelent de a speria liliecii.

În Venezuela, aruncarea adidașilor este un semn că o pereche nouă este chiar după colț, iar în Spania, încearcă să facă ploaie în timpul sezonului uscat.

Citește și: De ce să nu porți aceiași pantofi două zile la rând. Greșeala pe care o fac cei mai mulți români

O legendă spune că adidașii abandonați pe fire pot fi la îndemână în viața următoare, atunci când spiritul celui decedat se întoarce pe pământ.

Parteneri
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și prezentatori din România
Redactia.ro
Sfârșitul tragic al primului om care a făcut o călătorie în jurul lumii. A fost ucis de băștinași pe una dintre cele mai frumoase insule
Click.ro
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare ale Kremlinului
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
EXCLUSIV / Oana Roman a ajuns la Psihiatru. Ce s-a întâmplat cu vedeta. Primele declarații
Unica.ro
Cum a ajuns Al Pacino falit. Ce a ajuns să facă pentru niște bani
EVZ.ro
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Spynews
Doliu național în România! Spunem adio marelui campion: Rămâne în inimi ca un mare OM
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
Armata obligatorie în România? „Se renunță la tot ceea ce ține de viața de zi cu zi”
Mediaflux
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Asia Express sezonul 7, 16 octombrie 2024. Ce echipă a părăsit Drumul Zeilor. Prin ce probe au trecut la cursa pentru ultima șansă
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro