Adevăratul motiv pentru care Adi Mutu a plecat de la Rapid. Acum s-a aflat: ”Eu te-am adus să joci fotbal”

de: Ștefan R. Apostol
08 07. 2023

Fotbalul românesc este încă în pauza intercompetițională, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă nimic. Este perioada de mercato, pe de-o parte, pe de alta fanii rapidiști s-ar putea să fie dezamăgiți de plecarea lui Adi Mutu de la cârma Rapidului. În aceste zile s-a aflat și adevăratul motiv pentru care Adi Mutu a plecat de la Rapid.

Pauza intercompetițională și mutările făcute de echipe

Mai este puțin până la startul noului sezon de ”Superliga”, pe 15 iulie, dar în această pauză au avut loc mai multe schimbări în loturile care vor da statul în sezonul 2023-2024. Printre aceste schimbări se numără și plecările de la Rapid ale unor jucători care nu au stat nici un an aproape pe banca giuleștenilor.

Vezi și: ”Nu trebuie să ai sentimente în fotbal”. Antrenorul Ovidiu Burcă pune presiune pe conducătorii lui Dinamo, înaintea sezonului din SuperLiga României

La începutul lunii trecute, Adi Mutu, încă antrenor în Giulești, lua decizia de a se despărțit de cel puțin doi jucători străini, fiind vorba de francezul Damien Dussaut şi Younes Bnou Marzouk, conform Playsport.ro, amândoi la final de contract.

Cei doi acționari ai clubului, Dan Şucu şi Victor Angelescu, nu au mai fost de acord să le prelungească contractele, dar în schimbul acestora, au adus alți trei jucători, Răzvan Oaidă, Omar al Sawi şi Christopher Braun, conform Playsport.ro.

Vezi și: Dan Șucu pornește revolta în SuperLiga României. Miza este uriașă: clubul Rapid pierde patru milioane de euro

Totul părea a fi bine în ograda giuleștenilor, numai că a venit decizia lui Adi Mutu de a părăsi banca Rapidului, deși antrenorul era deja în negocieri intense cu cei de la CFR Cluj pentru a-l aduce pe Yuri Matias.

Care este adevăratul motiv pentru care Adi Mutu a plecat de la Rapid

După revenirea în primul eșalon al fotbalului românesc, Adi Mutu reușea să-și facă un lot puternic, cu care a reușit câteva victorii notabile, mai ales în fața rivalelor CFR și FCSB, dar se pare că atât fanii, cât și principalii acționari, nu au fost mulțumiți de modul în care ”Briliantul” a decis să conducă lucrurile, cel puțin pe teren.

Vezi și: Dan Petrescu, criticat de vedeta Rapidului. ”Este de modă veche. Adi Mutu este un antrenor modern”

Recent s-a aflat și adevăratul motiv pentru care Adi Mutu a plecat de la Rapid, enunțat de unul din cei mai cunoscuți foși lideri ai galeriei giuleștene, Gigi Corsicanu:

”Am înțeles că au avut discuții (n.r. – Mutu și Daniel Niculae) de la sistem. Nico nu era de acord cu sistemul, era supărat. Nico voia spectacol, rapidiștii vor să facă spectacol.

Băi, Adi Mutu, eu te-am adus la Rapid, eu vreau să joci fotbal, mie nu îmi place să joc la 0-0 în Giulești, eu vreau să văd spectacol”, a spus Gigi Corsicanu, la Digi Sport.

Vezi și: Adrian Mutu, la un pas să plece de la Rapid. ”Briliantul” a primit acordul șefilor din Giulești să negocieze cu fosta echipă a lui Laurențiu Reghecampf

Mutu a plecat, vine Bergodi

După plecarea lui Mutu de la conducerea echipei, mai-marii clubului nu au pierdut mult timp și i-au găsit deja înlocuitor. Dacă mulți și-ar fi dorit ca înflăcăratul Marius Șumudică să preia cârma, Dan Şucu şi Victor Angelescu au optat pentru fostul antrenor al celor de la Sepsi, deținătoarea Cupei României, Cristiano Bergodi. A venit și o reacție din partea rapidistului Șumudică, acesta declarând pentru Digi Sport, ”Am simțit că planetele sunt aliniate, dar am și simțit că nu sunt o soluție pentru acest club. Asta este, le doresc baftă.