Adevăratul motiv care a dus la moartea lui Ioan Crișan. Nu a fost folosit praf de pușcă în explozia de la Arad

Adevăratul motiv care a dus la moartea lui Ioan Crișan. Nu a fost folosit praf de pușcă în explozia de la Arad
Adevăratul motiv care a dus la moartea lui Ioan Crișan

Ultimele detalii din cazul lui Ioan Crișan, afaceristul mort în explozie, arată că erau mai multe substanțe amestecate în explozibilul puternic, concentrat în câteva zeci de grame. În același timp, Poliția a anunțat controale la firmele care vând materiale pirotehnice.

Pistă nouă în cazul morții lui Ioan Crișan

În ceea ce privește suspecții principali, există deja un cerc restrâns. De asemenea, anchetatorii susțin că bomba folosită pentru arunca în aer autoturismul afaceristului să fie una artizanală fabricată și adusă din Serbia. Anchetatorii mai spun că este exclus ca atacatorul să fie din Serbia, deoarece omul de afaceri nu avea legături acolo.

Surse din anchetă afirmă că este un caz de „criminalitate importantă”, în sensul că nu există un mod de operare specific infractorilor români. Bomba folosită în comiterea crimei ar putea avea ca și țară de proveniență Serbia. Punctul de trecere al frontierei de la Stamora-Moravița, aflată la în jur de 100 km depărtare de Arad.

Unul dintre ipotezele legate de motivul crimei ar fi un posibil denunț făcut de Ioan Crișan. Acesta ar fi dus la capturarea unui transport de țigări de contrabandă, pe data de 24 mai, în localitatea Mândruloc.

Afaceristul avea datorii și încerca să-și mărească afacerea

Se pare că Ioan Crișan era îngropat în datorii. Firma sa apărea în mai multe dosare de executare silită. Omul cunoscut de afaceri nu a plătit arenda pe terenurile pe care erau amenajate bazinele piscicole pe care acesta le deținea. Mai mult de atât, există informații care susțin că bărbatul și-a construit afacerea pe bani împrumutați de la bănci și de la diferite persoane.

Pe filmarea care a surprins momentul exploziei apare un bărbat în negru, având un comportament ciudat. Acesta ar putea fi personajul-cheie în acest dosar. Cu toate că la câțiva metri de el arde mașina omului de afaceri, el trece grăbit și se îndepărtează de autoturism ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Bărbatul era îmbrăcat în negru, iar în timp ce se îndepărta, nici măcar nu s-a uitat la mașina care ardea în spatele său, ceea ce indică un comportament ciudat, susțin anchetatorii. De asemenea, prefectul județului susține că asasinul care a provocat tragedia a avut timp să iasă imediat din țară după explozie.

El spune că granița este foarte aproape, iar autoritățile nu aveau cum să impună restricții atât de repede la accesul de frontieră. Mai mult de atât, ipoteza cum că bomba ar fi fost detonată printr-o telecomandă de la distanță este din ce în ce mai plauzibilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI