Acuzații grave la adresa medicilor, după ce un bărbat infectat cu COVID-19 a fost lăsat să moară în chinuri: „E ca în lagăr, mă omoară cu zile”

Acuzații grave la adresa medicilor, după ce un bărbat infectat cu COVID-19 a fost lăsat să moară în chinuri:
Acuzații grave la adresa medicilor, după ce un bărbat infectat cu COVID-19 a fost lăsat să moară în chinuri: "E ca în lagăr, mă omoară cu zile"

În perioada pandemiei de COVID-19, sistemul medical românesc trece printr-o criză greu de gestionat. În timp ce medicii se plâng de iresponsabilitatea oamenilor, în egală măsură, pacienții se plâng din cauza ignoranței medicilor. O întâmplare revoltătoare s-a mediatizat pe rețelele de socializare, astfel că a ajuns virală.

Pacient bolnav de diabet și inimă, lăsat fără tratament

Un bărbat din Târgoviște și-a făcut curaj și a povestit neregulile care se petrec în spitale, în această perioadă. Acesta a descris situațiile grele prin care unchiul său, infectat cu COVID-19, a trecut din cauza medicilor. Bărbatul avea probleme cardiace și diabet, motiv pentru care s-a internat la spitalul Elias.

Aici i s-a făcut test pentru COVID-19, rezultatul ieșindu-i pozitiv. Ulterior, bolnavul nu a mai primit tratament pentru cormobidități, ci doar pentru infecția cu noul coronavirus.

O rudă din Călăraşi a murit de COVID-19. Bărbatul avea probleme cardiovasculare acute, pentru care urma tratament specific. Din momentul în care a ajuns la spital în Bucureşti, medicii i-au întrerupt tratamentul pentru inimă, spunându-i că-l va urma doar pe cel anti-covid. A fost trimis de la Bucureşti la Olteniţa la un spital suport COVID, pentru că era mai aproape de localitatea de domiciliu“, a scris Rareş Ţurloiu, din Târgovişte.

Pacientul a presimțit că va muri

Nepotul bărbatului își continuă povestea, afirmând că unchiul său nu era singurul care își plângea durerile bolilor de care suferea. Acesta susține faptul că bolnavii declarați morți din cauza COVID-19 sunt, de fapt, lăsați să moară din cauza lipsei de tratamente adecvate altor afecțiuni.

Omul s-a simţit din ce în ce mai rău cu inima, dar a fost tratat doar pentru coronavirus. Cu două seri înainte să moară, şi-a sunat un nepot spunându-i că e nenorocire în spital, sunt oameni care urlă de durerile provocate de bolile pe care le aveau înainte să fie internaţi şi trataţi strict de Covid, dar sunt trataţi doar cu tratament anti-covid 19.
A spus că lipsa tratamentului pentru inimă îi provoacă dureri groaznice şi că ceea ce se întâmplă acolo îl va omorî. Omul a murit a doua zi de dimineaţă de COVID- 19, după ce i-a fost întrerupt tratamentul pentru inimă în toate aceste zile. A mai murit un om. Regulamentar. De COVID-19. Le urez condoleanţe! România Normală!”.