Actor celebru din Game of Thrones, cucerit de un antrenor de fotbal: „Ai scris istorie, ești nemuritor”

Actor celebru din Game of Thrones, cucerit de un antrenor de fotbal:
Marcelo Bielsa este unul dintre cei mai apreciați antrenori din lume

Leeds United revine în Premier League după 16 ani, iar antrenorul Marcelo Bielsa este eroul fanilor. Printre cei care i-au transmis felicitări argentinianului este și Nikolaj Coster Waldau. Nimeni altul decât cel care a interpretat rolul lui Jaime Lanister în serialul de succes Game of Thrones. Danezul este un cunoscut suporter al celor de la Leeds și a avut un mesaj special pentru „El Loco” Bielsa.

Marcelo Bielsa, un exemplu pentru mulți antrenori ajunși în top. Pep Guardiola și Diego Simeone, printre ei

„Ai scris istorie la Leeds, Marcelo! Ești nemuritor. Când am retrogradat, fiica mea avea trei ani. Acum conduce, votează și merge la serviciu. Suntem toți mai bătrâni, dar tu ne-ai făcut să ne simțim iar tineri, după 16 ani de durere. Ai creat cea mai bună echipă din Championship. Te iubim, Marcelo!”, i-a transmis Nikolaj Coster Waldau.

Nikolaj Coster Waldau a avut mare succes cu rolul lui Jaime Lannister, din Game of Thrones

Marcelo Bielsa are 99 de meciuri pe banca celor de la Leeds, din care a câștigat 55. Au fost 18 egaluri și 26 de eșecuri. Leeds a fost aproape de a promova și în sezonul precedent, dar a fost eliminată în semifinale din play-off. În actualul sezon, formația lui Bielsa și-a asigurat și matematic primul loc în Championship, cu o etapă înainte de finalul campionatului.

„La Leeds, Bielsa e Dumnezeu, nu exagerez. A redat zâmbetul unui oraș întreg. Toți strigăm în cor: «Vamos!»”, a exclamat și Graham Hyde, vicepreședinte al asociației fanilor lui Leeds.

De-a lungul carierei, Marcelo Bielsa le-a mai pregătit pe Newell’s Old Boys, Atlas, America, Velez Sarsfield, Espanyol, Athletic Bilbao, Marseille, Athletic Bilbao și LOSC Lille. A fost și selecționer, cu două mandate pentru Argentina și unul pentru Chile.

Mai mulți antrenori importanți din actuala generație au declarat de-a lungul timpului că Marcelo Bielsa le-a influențat enorm cariera. Pep Guardiola este unul dintre ei, dar pe listă se mai află și nume ca Diego Simeone și Mauricio Pochettino.