Acțiune de amploare a Poliției Rutiere. Trei șoferi de camion au fost prinși băuți la volan

Acțiune de amploare a Poliției Rutiere. Trei șoferi de camion au fost prinși băuți la volan
Acțiune de amploare a Poliției Rutiere. Trei șoferi de camion au fost prinși băuți la volan

Miercuri dimineață, trei șoferi de TIR au rămas fără permis, după ce au fost prinși băuți la volan, în urma unei acțiuni de amploare a Poliției Rutiere.

Șoferi de camion, prinși băuți la primele ore ale dimineții

Polițiștii de Rutieră din Timișoara au organizat o acțiuni de prevenire a abaterilor de la legislația rutieră, în cursul zilei de miercuri. O ocazia controalelor, oamenii legii au descoperit trei șoferi de camioane care au consumat băuturi alcoolice la volan, înainte de ora 09:00.

„În intervalul orar 07:00-09:00, poliţiştii au verificat legalitatea transportului de persoane şi mărfuri, astfel fiind controlate 127 de autovehicule şi au fost efectuate 88 de testări cu aparatul etilotest.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3117, 5 lei pentru nerespectarea normelor rutiere.

Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut pentru 90 de zile 3 permise de conducere pentru „conducerea autovehiculelor pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice”, valorile înregistrate de aparatul etilotest fiind de 0.12 mg/l, 0.25 mg/l, 0.37 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a anunţat Poliţia Timiş, potrivit căreia au fost retrase şi două certificate de înmatriculare.

Potrivit Poliției, aceste acțiuni cu caracter preventiv vor continua și în zilele următoare. Acestea au rolul de a asigura respectarea normelor rutiere și prevenirea activităților infracționale.

Declarație inedită a unui șofer de TIR, prins beat la volan

Un șofer de TIR a fost oprit de către polițiștii din Iași pentru un control. Agenții au observat că șoferul era în stare de ebrietate, iar acesta a spus că a băut din cauza curbelor, îi era frică de ele, deoarece în România sunt mai multe curbe decât în Republica Moldova, el fiind originar de acolo.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii l-au oprit pe șofer în Podu Iloaiei, o zonă în care se produc accidente rutiere frecvente. De asemenea, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Pe 9 august 2021, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 47 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 8 august 2021, acesta ar fi condus un autocamion cu remorcă, pe DE 583, fiind sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI