Accident tragic pe stradă. Un șofer beat a omorât o primăriță și încă două persoane. Cu ce alcoolemie a fost prins șoferul

Accident tragic pe stradă. Un șofer beat a omorât o primăriță și încă două persoane. Cu ce alcoolemie a fost prins șoferul
Accident tragic pe stradă. Un șofer mort de beat a omorât o primăriță și încă două persoane. Cu ce alcoolemie a fost prins șoferul

Tragedie fără margini într-o comună din Moldova, acolo unde primărița și alte două rude au fost spulberate de un autoturism al cărui șofer se afla în stare de ebrietate. Rudele și cunoscuții nu își pot reveni din șoc după nenorocirea care s-a abăut asupra comunității.

Cum s-a produs accidentul

Inconștiența și iresponsabilitatea ucide oameni nevinovați. Acesta este și cazul primariței din Piatra, din raionul Orhei, Mariana Ţugui, în vârstă de 49 de ani, alături de care s-au aflat mătușa și verișoara sa, toate pierind în urma unui accident provocat de un șofer beat.

Acestea se aflau pe acostament, în cadrul unui grup de șase persoane, atunci când din sens opus un autoturism a efectuat o depășire cu final fatal. Șoferul a intrat din plin în grupul aflat la marginea drumului, omorând pe loc trei femei. Băiatul primăriței în vârstă de 14 ani se află în stare critică, fiind și el lovit puternic.

Potrivit Inspectoratului Național pentru Securitate Publică din Moldova, “cele trei victimele au fost lovite de un automobil Mazda la volanul căruia era un şofer de 30 de ani, fiind testat cu o alcoolemie de 1,33mg/l în aerul expirat. Acesta a efectuat o manevră de depășire a unui alt automobil, a ieşit pe acostament şi a lovit patru pietoni din cei șase care se deplasau pe partea opusă a carosabilului”, potriivt observatornews.ro.

Teribilul accident s-a petrecut în jurul orei 23:00, atunci când primărița a ieșit să-și conducă invitații la mașină, după ce sărbătorise ziua fiului său care abia împlinise 14 ani. Băiatul și fata mătușii, în vârstă de 21 de ani, au fost transportați de urgență la spital, în stare gravă. Din păcate, tânăra a decedat pe patul de spital, iar băiatul primăriței se luptă cu moartea.

Potrivit poliției, șoferul beat se întorcea de la o petrecere și avea alcoolemia de opt ori mai mare decât norma admisă. În urma faptelor sale, acesta riscă închisoarea de la șapte la doisprezece ani cu anularea dreptului de a conduce, scrie protv.md.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI