Accident tragic în Vaslui. O fetiță de patru ani și un adult au murit pe loc, iar alte patru se luptă să trăiască

Imagini de groază de la accidentul din Vaslui

Tragedie în județul Vaslui, acolo unde trei autoturisme s-au ciocnit luni seară pe drumul european E 58, din judeţul Vaslui, în zona popasului Stâna Costeşti. În urma impactului produs a fost activat Planul Roșu de Intervenție, fiind descarcerate șase persoane.

Cum s-a produs nenorocirea

Potrivit autorităților, vinovat de producerea accidentului se face șoferul unui autoturism, marca BMW, care a încercat să facă o depășire periculoasă, lovind puternic din spate un alt autoturism pe care l-a proiectat pe contrasens într-o a treia mașină.

Mașină răsturnată în urma impactului dintre cele trei mașini

În urma accidentului în lanț au fost identificate șase victime care au avut nevoie de intervenţia pompierilor de la descarcerare şi a medicilor SMURD. În ciuda tuturor eforturilor de a-I salva, două dintre persoane au fost declarate moarte. Printre cele două victime se numără o fetiţă de patru ani pentru care medicii au încercat toate manevrele de resuscitare posibile.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

Accidentul s-a produs pe sensul de mers Crasna – Bârlad, în apropiere de popasul de la Stâna Costeşti. La fața locului au intervenit de urgență două mașini de stingere, un echipaj de descarcerare, cinci ambulanțe SMURD și trei ambulanțe SAJ Vaslui. Pentru a fi gestionat coresponzător, autoritățile au anunțat că a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

„La ora 19.50 a fost pus în aplicare planul roșu de intervenție al ISJU. Din cele șase victime, două persoane au fost declarate decedate. Din păcate, una dintre persoanele decedate este o fetiță de trei ani și opt luni. Celelalte victime, trei adulți și un minor de nouă luni, au fost transportate la Urgențe la Vaslui, în stare gravă, cu multiple traumatisme.”, a anunțat Marius Stanciu, purt.cuv. ISU Vaslui, potrivit stirileprotv.ro.

Ulterior accidentului, circulația a fost blocată pe ambele sensuri, în timp ce polițiștii au efectuat cercetări la fața locului. În acest moment au fost deschise dosare și se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

În urma accidentului au fost aruncate bucăți din cele trei mașini pe o rază de o sută de metri, una dintre acestea răsturnându-se. Din ppcate, șoferul a murit pe loc. Potrivit martorilor, impactul a avut loc din cauza vitezei mărite și a neadaptării la condițiile meteo.

„Am observat în șanț o mașină ruptă în două. Erau doi copii mici, părinții. Tatăl inconștient, mama nu știu dacă mai trăiește. Copilul, băiatul răspundea, plângea. Fata nu dădea niciun semn.”, a declarat un martor la accident.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI