Accident teribil între două microbuze și un autoturism. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Accident teribil între două microbuze și un autoturism. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
Accident grav cu 15 persoane în Gura Humorului Sursă foto: svnews.ro

Un accident îngrozitor se putea finaliza tragic, după ce, astăzi, două microbuze destinate transportului de persoane au intrat în coliziune u un alt autoturism, rezultând 15 persoane implicate. Impactul devastator a avut loc în județul Suceava, la trecere cu calea ferată.

În ce stare se află victimele

În cursul dimineții de astăzi, 15 persoane care se deplasau în Suceava au trăit momente de coșmar, după ce microbuzele în care se aflau, cel mai probabil pentru a merge la serviciu, au suferit avarii puternice la nivel cu calea ferată din Gura Humorului.

Imediat a fost activat Planul Roșu de Intervenție, fiind vorba de un număr mare de persoane implicate. În urma intervenției cadrelor medicale, s-a descoperit că un număr de sapte persoane a avut nevoie de ajutor specializat. Din fericire, toate persoanele au fost conștiente și cooperante.

”Vorbim despre un accident în care au fost implicate două microbuze de transport persoane și un autoturism. În total sunt 15 persoane, două se aflau în autoturism și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, pentru că a fost atins ușor, însă, în microbuze, se aflau 13 persoane.

Dintre acestea, șapte au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital. În momentul de față acestea sunt conștiente și cooperante.

Colegii de la Poliție sunt la fața locului, în momentul de față efectuează măsurători și probabil că vom avea un răspuns de la ei cu privire la circumstanțele în care s-a întâmplat accidentul.

Traficul este blocat, deoarece, având în vedere numărul persoanelor implicate, s-a declanșat planul roșu de intervenție, astfel încât, la fața locului, am trimis pe lângă autospecialele de stingere, cu accesorii pentru descarcerare și ambulanța SMURD de la Gura Humorului, am mai trimis trei ambulanțe SMURD și două echipaje de la serviciul de Ambulanță Județean, inclusiv autospeciala de transport personal și victime multiple”, a declarat Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava, potrivit Antena3.

Accident grav cu doi morți, printre care un copil

Un accident îngrozitor a avut loc în urmă cu două zile în Giurgiu, acolo unde un bărbar de 40 de ani și un băiețel de patru ani și-au pierdut viața după ce un TIR s-a ciocnit cu autoturismul în care cei doi se aflau.

Alte două femei care se aflau în autoturism au fost rănite grav, astfel că una dintre ele a fost transportată cu elicopterul SMURD la un spital din București, în timp ce a doua femeie a fost transportată cu Ambulanța pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul TIR-ului, un șofer de 51 de ani, de origine bulgară, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negative. Polițiștii au demarat cercetările pentru a descoperi cauzele exacte ale tragediei.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI