20 nov. 2020 | 10:32

Accident teribil în Suceava. Momentul în care un bărbat a fost spulberat de un autoturism a fost filmat. Greșeala care l-a costat viața

News
Accident teribil în Suceava. Momentul în care un bărbat a fost spulberat de un autoturism a fost filmat. Greșeala care l-a costat viața
Tânăr spulberat de o mașină în Verești Sursă foto: observatornews.ro

Imagini greu de privit au fost surprinse în urmă cu câteva zile în județul Suceava, pe un drum din localitatea Verești. Un tânăr care traversa strada a fost lovit din plin și aruncat în aer mai mulți metri de un autoturism care circula cu viteză.

Cine este de vină pentru tragedie

În urma impactului puternic, bărbatul care s-a angajat în traversarea străzii și-a pierdut viața. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se observă că tânărul are intenția se a se asigura înainte de a trece strada, însă nu o face din ambele părți. Astfel că, la câteva secunde după ce depășit marginea șoselei, un autoturism VW Passat al cărui șofer circula cu viteză l-a spulberat pe bărbat.

Tânărul a fost luat pe capotă și aruncat în aer până pe trecerea de pietoni. Martorii accidentului au solicitat imediat o Ambulanță, astfel că victim fost transportată de urgență la Secţia U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Din păcate, la câteva ore distanță față de accident, bărbatul a murit din cauza leziunilor incompatibile cu viața. Cea mai mare vină a bărbatului a fost aceea că acesta nu a traversat regulamentar, pe când șoferul autoturismului este și el vinovat pentru viteza mare pe care o avea.

Ce au transmis autoritățile

Reprezentanții poliției au oferit primele informații cu privire la producerea accidentului din Verești. Persoana decedată se numește Stănescu Dănuț, în vârstă de 32 de ani. Potrivit poliției, șoferul care a produs accidentul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ.

“La 17.11.2020, în jurul orei 13.45, Stănescu Dănuț, de 26 ani, din localitatea Hancea, în timp ce conducea autoturismul marca VW Passat, cu numărul de circulație provizorie SV 085942, pe D.J. 208B, în localitatea Verești, ajungând în zona „Magazinului Mixt PFA Hâncu”, a surprins şi acroşat cu partea lateral dreapta față un pieton, care, fără a se asigura corespunzător, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, de pe partea dreaptă spre partea stângă a drumului, având în vedere sensul de deplasare al autovehiculului.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului, în persoana lui Sasu Gavril-Dorel, de 32 ani, din domiciliat în com. Ciprian Porumbescu, care a fost transportat la Secţia U.P.U. a Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pentru îngrijiri de specialitate.

Ulterior, poliția a fost sesizată de către personalul de serviciu de la unitatea spitalicească despre faptul că la ora 16.10 a survenit decesul victimei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au recoltat mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, la UPU a Spitalului Judeţean Suceava”, potrivit observatornews.ro.

Vezi momentul accidentului aici. Atenție, urmează imagini cu impact emotional puternic.