Accident mortal provocat de doi frați minori, după ce au furat mașina părinților. Un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața, iar fratele său este în stare gravă

Accident mortal provocat de doi frați minori, după ce au furat mașina părinților. Un tânăr de 17 ani și-a pierdut viața, iar fratele său este în stare gravă
Mașina cu care s-a petrecut tragedia

Momente de groază într-o familie din Vaslui, după ce doi adolescenți au furat mașina părinților pentru a se plimba. Pentru că niciunul dintre copii nu avea permis de conducere, plimbarea s-a sfârșit tragic, cu un frate mort, iar celălalt rănit.

Doi frați s-au aventurat în cursa morții

Doi frați de 17 și 18 ani au furat în cursul zilei de astăzi mașina părinților, un VW Golf 3, pentru a se distra, în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu deținea permis de conducere. Într-un moment fatidic, băiatul mai mare, cel care conducea autoturismul, a pierdut controlul volanului, răsturnându-se cu mașina în afara carosabilului, pe un câmp agricol.

În urma tragediei, adolescentul de 17 ani și-a pierdut viața, în timp ce fratele său a suferit leziuni multiple. Acesta și-a găsit puterea de a-și suna mama și de a o anunța de cele întâmplate, cu mențiunea că nu știe unde se află.

Femeia a alertat imediat autoritățile, moment în care băieții au fost identificați datorită informațiilor de localizare ale telefonului mobil. Sosiți la fața locului, pompierii, echipajele medicale și polițiștii i-au găsit pe cei doi tineri în mașină, unul dintre aceștia fiind mort, iar cel de-al doilea, în stare de inconștiență. Cel din urmă a fost tratat și stabilizat la fața locului, urmând a fi transportat de urgență la Unitatea de Primi Urgență a Spitalului din Huși.

Declarațiile ISU Vaslui

„Secția de pompieri Huși intervine cu două autospeciale și echipaje specializate la un accident rutier produs pe un drum agricol dintre comunele Pădureni și Lunca Banului. La fața locului s-au deplasat și o ambulanță aparținând SAJ Vaslui și un echipaj de polițiști din cadrul IPJ Vaslui. În accident este implicat un autoturism în care se aflau două persoane.

La sosirea echipajelor de intervenție, pe drumul agricol care face legătura dintre localitățile Ivănești (comuna Pădureni) și Lunca Veche (comuna Lunca Banului) a fost găsit un autoturism răsturnat. În autoturism se aflau doi băieți cu vârste de 16 și 17 ani. Unul dintre minori, cel în vârstă de 17 ani era decedat, acesta având semne vizibile de rigiditate și lividitate cadaverică.

Minorul de 16 ani a suferit traumatisme multiple, era inconștient și hipotermic. Victima a primit primele îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, urmând să fie transportat la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Huși”, a transmis ISU Vaslui.

Apelul disperat de ajutor din partea mamei

De asemenea, IPJ Vaslui a transmis informații privind primul apel primit din partea baiatului supraviețuitor. Aflând de nenorocirea petrecută, femeia a apelat imediat 112 pentru a solicita ajutorul. Pentru moment, autoritățile investighează cauza exactă a accidentului.

„La data de 22 noiembrie 2021, ora 09.05, am fost sesizați prin apel 112, de către o femeie din localitatea Ivănești, comuna Pădureni, județul Vaslui, cu privire la faptul că, în cursul acestei dimineți a fost anunțată de către fiul ei de 16 ani, că împreună cu fratele său în vârstă de 17 ani, s-au răsturnat cu mașina pe un câmp din proximitatea localității Ivănești, ar fi fost vătămat și că fratele său, în vârstă de 17 ani, ar fi decedat.

Aceștia au fost depistați pe un câmp în proximitatea localității Ivănești, cel de 16 ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar cel de 17 ani, a fost găsit decedat„, a transmis sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI