Accident mortal pe Autostrada Sibiu-Deva. A fost activat Planul Roșu de Intervenție: ”Era un tablou şocant cu mult sânge. Cei răniți țipau si plângeau”

Accident mortal pe Autostrada Sibiu-Deva. A fost activat Planul Roșu de Intervenție: ”Era un tablou şocant cu mult sânge. Cei răniți țipau si plângeau"

Tragedie în județul Alba, după impactul violent între un autoturism și un microbuz. Potrivit primelor informații, unul dintre șoferi se întorcea din Germania și a adormit la volan, provocând un adevărat carnagiu. Accidentul a avut loc la Tărtăria, pe autostrada A1.

Accident grav cu multe victime, printre care și doi copii

O nenorocire imensă s-a abătut în cursul zilei de ieri, în județul Alba, pe fondul neatenției la volan. În accident au fost implicate 15 victime, dintre care, una decedată.

”13 victime au fost transportate la spitale din judeţul Hunedoara şi Alba, iar o altă persoană a fost transportată la Unitatea Primiri Urgenţe din Tg. Mureş, de către elicopterul SMURD. Din nefericire, în urma accidentului, 1 persoană a decedat”, a transmis IGSU, imediat după accident.

Potrivit autorităților, accidentul a avut loc între un microbuz, care transporta călători, și o autoutilitară, pe banda de urgență. Printre primele persoane care au asistat la scoaterea victimelor din mașini a fost un jandarm, Daniel Tănase, împreună cu colegul său și un șofer de TIR. Aceștia au alertat imediat autoritățile.

La fața locului s-au prezentat șase ambulanțe SMURD, mai multe echipaje de descarcerare și un elicopter, activându-se Planul Roșu de Intervenție.

„În localitatea Tărtăria, autostrada A1, sensul Deva-Sibiu – accident rutier în care au fost implicate un autoturism si un microbuz. Din informațiile preliminare, sunt 15 persoane implicate, dintre care 1 încarcerată și 1 decedată. Pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Intervin 6 ambulanțe SMURD și 1 SAJ, 1 echipaj de descarcerare și 1 autospecială de stingere. Totodată, către locul intervenției se deplasează 1 elicopter SMURD”, au anunțat autoritățile, potrivit observatornews.ro.

Oamenii erau speriați și plângeau

Daniel Tănase, eroul acestor oameni, a povestit atmosfera de coșmar instalată după accident. Acesta a descries momentele de panică pe care oamenii le-au trăit la scurt timp după accident. Aceștia au fost scoși dintre fiare și hainele răsturnate din bagaje. Printre victime s-au aflat și copii, vizibil marcați de nenorocire.

Martorii ajunși înaintea Ambulanțelor s-au asigurat că nu există niciun risc de explozie, iar ulterior au început să evacueze oamenii din mașini.

„După ce ne-am convins că nu va izbucni un incediu am încercat sa ținem conștiente persoanele grav rănite până la sosirea echipajelor medicale. Era un tablou şocant cu mult sânge. Cei care au fost scoşi din microbuz țipau si plângeau … O atenţie deosebită am acordat-o copiilor să nu pătrundă pe carosabil şi să fie accidentaţi”, a declarat căpitan Tănase Daniel.

Bărbatul, jandarm hunedorean, se afla în timpul său liber, pe ruta Orăștie-Sebeș, atunci când a observat nenorocirea.

Din fericire, cei doi copilași cu vârsta de 3 și 4 anișori au scăpat cu răni moderate, iar un pacient aflat în stare gravă a fost transportat cu elicoptermul SMURD, starea sa fiind momentan critică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI