Accident mortal pe A1. Șofer oprit pe banda de urgență, spulberat de un TIR. Martorii tragediei sunt în stare de șoc

Accident mortal pe A1. Șofer oprit pe banda de urgență, spulberat de un TIR. Martorii tragediei sunt în stare de șoc
Imagini de la locul tragediei Sursă foto: ISU Argeș

Un accident extrem de violent a avut loc, marți, pe Autostrada București-Pitești, acolo unde un bărbat de 47 de ani a fost ucis de un TIR care circula pe A1. Potrivit primelor informații, victima se oprise pe banda de urgență pentru a repara ceva la mașină, iar din păcate, șoferul autocamionului nu l-a observat. Martorii evenimentului au sunat la 112, iar o echipă de medici s-a deplasat la fața locului. În ciuda eforturilor medicilor, victima nu a mai putut fi salvată.

Ce spun martorii accidentului

Sfârșit tragic pentru un șofer de 47 de ani, din Curtea de Argeș, care se afla, marți, pe A1, la kilometru 112, pe sensul de mers dinspre București spre Pitești. Bărbatul conducea un camion-platformă, atunci când un cauciuc a explodat, fiind nevoit să oprească pe banda de urgență pentru a rezolva pana. Nu a trecut mult timp până când un șofer de TIR l-a acroșat pe bărbat, neobservându-l pe banda de urgență din cauza dimensiunilor mari ale autovehiculului pe care îl conducea.

Colegul victimei, care se afla în mașină, a privit disperat și neputincios cumplitul accident, în care putea fi chiar el victima. Acesta a relatat ultimele minute din viața bărbatului spulberat de TIR.

„S-a dat jos, a făcut o explozie, a tras mașina regulamentar, a venit altcineva și l-a lovit în plin. Șoferul care l-a lovit zice că noi suntem vinovați.”, a declarat Adrian Dobra, colegul șoferului decedat.

De asemenea, impactul tragic a fost confirmat și de un martor, care a declarat că TIR-ul circula foarte aproape de banda de urgență, neasigurând un spațiu vital între cele două benzi.

„Am văzut camionul când a trecut foarte aproape de mașina respectivă și când l-a luat târâș, l-a acroșat pe colegul meu. Nu am apucat să facem pana.”, a transmis martorul.

Victima, găsită conștientă de medici

În urma tragediei, bărbatul a suferit răni grave, dar acesta era conștient, așa cum au declarat medicii. Victima a primit îngrijiri medicale la fața loclui, fiind transportat de uregnță la Spitalul Județean Pitești.

Ajuns la unitatea medicală, medicii au depus toate eforturile pentru a-l salva pe bărbat, dar din păcate, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate, fiind declarat decesul.

„Pacientul a fost adus în stare critică. Colegii au încercat resuscitarea acestuia, din păcate manevrele nu au dat rezultate, fiind declarat decesul.”, a transmis Mihaela Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Pitești, potrivit stirileprotv.ro.

În urma accidentului, polițiștii au deschis dosar penal pe numele șoferului de TIR, original din Vâlcea, fiind cercetat penal pentru ucidere din culpă. Pe de altă parte, autoritățile îl găsesc vinovat și pe bărbatul ucis, acesta nepurtând nicio vestă reflectorizantă care să anunțe staționarea sa.