Accident mortal în Iași. Bărbat, spulberat pe trecerea de pietoni de un șofer de 19 ani. Cu ce viteză conducea tânărul

Accident mortal în Iași. Bărbat, spulberat pe trecerea de pietoni de un șofer de 19 ani. Cu ce viteză conducea tânărul
Pieton, spulberat de un șofer teribilist

Un accident înfiorător a avut loc în Iași, sâmbătă noaptea, după ce un bărbat de 58 de ani, care traversa regulamentar, a fost ucis chiar pe trecerea de pietoni. Potrivit martorilor tragediei, șoferul vinovat de tragedie circula cu o viteză mult peste limita admisă legal.

Șoferul gonea pe șosea

Potrivit primelor informații, victima, un bărbat de 58 de ani, traversa regulamentar bulevardul Independenței din centrul Iașiului, pe culoarea galben intermitent, așa cum sunt setate semafoarele după o anumită oră. În momentul în care pietonul s-a asigurat că poate traversa în siguranță, șoferul vinovat, care circula cu o viteză mai mare de 100 km/h, nu i-a acordat prioritate acestuia, spulberându-l și aruncându-l în aer câțiva metri. De asemenea, martorii prezenți la locul tragediei au confirmat că șoferul teribilist conducea cu o viteză nebunească.

Imediat, la fața locului a fost solictată o Ambulanță, însă din păcate, medicii au fost nevoiți să constate decesul victimei. La scurt timp a sosit și poliția, care l-a testat pe șofer cu un aparat etilotestm rezultatul indicân faptul că nu consumase alcool. Potrivit primelor informații, șoferul este un tânăr de 19 ani, care abia își luase permisul.

„Tânărul în vârstă de 19 ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Accidentele se țin lanț în această zonă

Din păcate, potrivit declarațiilor făcute de localnici, în această zonă se produc multe accidente din cauza faptului că drumul e lung şi drept, prilej bun pentru șoferii teribiliști să apese pedala de accelerație. Din păcate, acesta a fost și cazul șoferului vinovat de aceest accident, oamenii povestind că acesta a trecut ca o săgeată pe lângă ei.

„Avea peste 150 de kilometri la oră, a trecut ca o săgeată. Ce să mai oprească, a rupt în două pietonul… Acum nu știu care și cum o fi fost vinovat, dar cred că viteza cu care circula era exagerată”, a declarat unul dintre martori.

Pe numele șofeurlui a fost deschis dosar penal, urmând ca rezultatul anchetei demarate de polițiști să stabilească cauzele exacte ale producerii accidentului.

„Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unui pieton. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, potrivit bzi.ro.

Până în acest moment, oamenii legii nu au luat nicio măsurp împotriva vinovatului și nu există încă o certitudine că o vor face. Mai mult, unii martori au povestit că victima avea în buzunar certificatul de deces al soției, iar accidentul a fost provocat de acesta, care ar fi dorit să se sinucidă. Momentan, toate aceste informații sunt simplu supoziții, Poliția urmând să afle toate detaliile tragediei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI