Accident îngrozitor în Rodna. Un băiețel de 5 ani a murit după ce a căzut de pe bicicletă în fața casei

Accident îngrozitor în Rodna. Un băiețel de 5 ani a murit după ce a căzut de pe bicicletă în fața casei
Accident îngrozitor în Rodna. Un băiețel de 5 ani a murit după ce a căzut de pe bicicletă în fața casei Sursă poză: bistriteanul.ro

Un accident teribil s-a petrecut în cursul zilei de ieri în Rodna, acolo unde un băiețel de 5 ani și-a pierdut viața. Tragedia nu a fost prevăzută nicio secundă, mai ales că micuțul se afla în fața casei în care locuia.

Cum a murit copilașul

Trupul unui copil căzut într-un pârâu din Bistrița-Năsăud a fost descoperit de o persoană care a sunat imediat la 112. Micuțul ieșise să se plimbe cu bicicleta în fața casei, unde întâmplător se afla și un pod. Nenorocirea face ca băiatul să se dezechilibreze și să cadă în apă, incident care s-a dovedit a-i fi fatal. Potrivit autorităților, trupul copilului a fost purtat de apa râului Izvor circa 500 de metri, acolo unde a fost găsit de un localnic. În tot acest timp, bunica copilului a căutat disperată copilul prin gospodărie.

În această după-masă, a fost sesizat prin 112 faptul că, în Rodna, în apropierea unui pârău a fost găsit un copil, în stare de inconștiență. La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre un băiețel în vârstă de 5 ani, care ar fi căzut cu bicicleta, în zona unui pod, în pârâul Izvor, de pe raza localității Rodna”, a informat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

La fața locului s-a solicitat de urgență o ambulanță, iar în scurt timp a sosit un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz Băi.

Echipajele medicale intervin pentru acordarea primului ajutor unui copil scos din apă. Copilul este inconștient”, au transmis reprezentanții ISU BN.

Cea care a văzut copilașul prăbușindu-se în apă a fost o vecină care a dat de știre celorlalți de tragedia ce se petrecuse. Micuțul a fost scos din apa rece de un alt vecin. Ajunși la fața locului, medicii au efectuat manevre de resuscitare în decursul a zeci de minute.

Copilul în vârstă de cinci ani, a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, în continuare este în stop cardiorespirator. Este transporatat la UPU SMURD Bistrița”, au transmis reprezentanții ISU BN.

Părinții lui Florin au mai pierdut un băiețel

Starea lui Florin era gravă atunci când a fost predat la Unitatea de Primiri Urgențe Bistrița, fiind inconștient cu hipotermie. În acel moment, autoritățile au transmis că micuțul se zbate între viață și moarte, dar medicii depun toate eforturile pentru a-l salva.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost adus în această seară (3 iunie 2020), din localitatea Rodna, un copil în vârstă de 5 ani, în stop cardio-respirator, înecat, cu hipotermie și politraumă. Medicii îi aplică în aceste momente protocolul de resuscitare”, a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița, potirivt bistriteanul.ro.

Din păcate, medicii au anunțat ulterior că trupul lui Florin nu a mai rezistat, fiind declarat decesul. Nenorocirea care s-a abătut asupra familiei sale este și mai mare, având în vedere că în anul 2013, părinții l-au pierdut pe frățiorul lui Florin, în vârstă de 2 ani, după ce s-a înecat în timpul somnului.

Cuplul mai are acasă un singur copil în vârstă de 1 an. În momentul tragediei de ieri, tatăl copilului era plecat la muncă în Spania, iar acum caută cu disperare un mijloc de transport pentru a ajunge la înmormântarea fiului său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI