22 nov. 2021 | 06:42

Accident înfiorător în Bacău. Un tată și cei doi copii, de o lună și 3 ani, spulberați de un camion. Mama micuților se află în stare critică

News
Accident înfiorător în Bacău. Un tată și cei doi copii, de o lună și 3 ani, spulberați de un camion. Mama micuților se află în stare critică
Mașina familiei moarte, zdrobită de TIR

Un accident teribil a îndoliat o întreagă cumunitate, după ce o familie cu patru membri a fost nenorocită pe viață. Astfel, în urma impactului devastator dintre un autoturism și un camion, un bărbat de 23 de ani și cei doi copii, în vârstă de 3 luni și 3 ani, au murit, în timp ce mama micuților se chinuie să trăiască, fiind internată de urgență la Terapie Intensivă.

Greșeala care i-a costat viața

Tragedia petrecută în localitatea Filipești, județul Bacău, a șocat o țară întreagă, cu atât mai mult cu cât, printre victime s-au aflat doi copilași de o lună și 3 ani.

Potrivit autorităților sosite la fața locului, accidentul nefericit a fost provocat de tatăl copiilor, care nu ar fi acordat prioritate la ieșirea de pe un drum lateral. Astfel, bărbatul a înaintat pe o stradă principală, fără a se asigura că îi este permisă trecerea, moment în care un ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un bărbat de 45 de ani, din judeţul Suceava, care se deplasa pe direcţia Neamţ către Bacău, a spulberat autoturismul în care se afla familia.

„În această dimineață, în jurul orei 9.20, pe DN 2-E 85, un tânăr de 23 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Onișcani, la ieșirea de pe un drum lateral, nu ar fi acordat prioritate unui ansamblu format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 45 de ani, din județul Suceava care se deplasa pe direcția Neamț către Bacău.

Din impact au rezultat trei persoane decedate, respectiv conducătorul auto de 23 de ani și doi minori, unul de o lună și altul de 3 ani. În autoturism se mai afla o tânără de 23 de ani care a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 45 de ani nu se afla sub influența alcoolului”, au transmis polițiștii băcăuani, duminică.

Medicii și pompierii au acționat imediat

Imediat după alertarea autorităților, mai multe echipaje medicale și de pompieri din Neamț și Bacău au intervenit de urgență. După descarcerarea celor patru victime, medicii au confirmat moartea șoferului, în timp ce pentru cei doi copii și mama lor au început manevrele de resuscitare.

Din păcate, micuții nu au rezistat impactului violent, fiind confirmat decesul și în cazul lor. Cu privire la starea tinerei, aceasta a fost transportată la spital în stare gravă, medicii luptând pentru a o salva.

„În această dimineață, în jurul orei 9.00, la 112 a fost anunțat un accident produs în satul Hârlești, comuna Filipști din judetul Bacău. La locul intervenției s-au depalast echipaje de pompieri, de ambulanță și SMURD din județele Bacau si Neamt. Ajunși la fața locului pompierii au intervenit pentru descarcerarea și scoaterea dintr-un autoturism a patru persoane.

Dintre acestea șoferul a fost declarat decedat pe loc. Pentru celelalte trei persoane s-au început manevrele de resuscitare, iar un copil și o femeie au fost preluați de ambulanțe, pentru a fi transportați la spitalul din Bacău.

Trei persoane au fost declarate moarte

Pe drum, copilul a intrat în stop cardio-respiarator începandu-se manevrele de resuscitare. Din păcate, ulterior, medicii au fost nevoiți să declare decesul a trei dintre persoanele din autoturism, 2 copii și șoferul. În autoturism se afla o familie cu tatăl de 23 de ani, mama de 23 de ani și cei doi copii de 3 ani si respectiv o lună.

Din păcate, tatăl și cei doi copii au decedat, iar mama a fost transportată la spital în stare foarte gravă. Din câte se pare, accidentul s-a produs în condițiile în care autoturismul ar fi iesit în drumul național în fata unui TIR, fără a-i acorda prioritate”, a transmis ISU Bacău.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că șoferul TIR-ului nu consumase băuturi alcoolice. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Meghan îl duce pe Harry în Nigeria, în căutarea rădăcinilor familiei sale
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Capital.ro
Horoscop 11 mai 2024. Berbecii iau o decizie importantă, Scorpionii au un moment de sinceritate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1