Accident grav în Dolj. Doi bărbaţi au fost spulberați de un șofer fugar în timp ce stăteau pe o bancă de pe trotuar

de: Ionuț Vieru
27 09. 2021

Un grav accident rutier a avut loc duminică seară, în județul Dolj, în urma căruia doi bărbați din Maglavit au ajuns la spital. Cei doi au fost loviți violent de o mașină, în timp ce stăteau pe o bancă. Șoferul vinovat a fugit de la fața locului.

Doi bărbați care stăteau pe o bancă, spulberați de un șofer

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că un autoturism care circula pe raza comunei Maglavit, din direcția Maglavit către Drobeta – Turnu Severin, ar fi părăsit drumul, moment în care ar fi intrat într-un șanț de colectare al apei pluviale.

În urma impactului, autoturismul a fost proiectat într-un cap de pod. Doi bărbați de 31, respectiv 51 de ani, ambii din comuna Maglavit, au fost accidentați. Aceștia erau așezați pe o bancă amplasată pe trotuar.

Cele două victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Șoferul vinovat a părăsit locul accidentului, însă a fost identificat de către autorități. Este vorba despre un tânăr din aceeași localitate care nu are permis de conducere.

„Din cercetari, polițiștii au identificat un tânăr de 26 de ani, din Maglavit, bănuit că ar fi condus autoturismului implicat în evenimentul rutier. De asemenea, din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că tânărul bănuit nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii desfășoară activități pentru depistarea tânărului bănuit de comiterea accidentului, conducerea acestuia la sediul poliției pentru audieri și testarea cu aparatul alcooltest”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Accident mortal în Iași

Un accident rutier grav a avut loc pe străzile din Iași weekend-ul trecut. Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, a fost ucis pe trecerea de pietoni. Acesta traversa regulamentar Bulevardul Independenței, pe culoarea galben intermitent, așa cum sunt setate semafoarele după o anumită oră.

Bărbatul s-a asigurat înainte să treacă strada, însă martorii spun că șoferul vinovat circula cu peste 100 km/h. Acesta nu i-a acordat prioritate și l-a izbit frontal, aruncându-l în aer câțiva metri. La fața locului a ajuns de urgență o Ambulanță, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața bărbatului.

Totodată, la accident au fost prezenți și polițiștii, care l-au testat pe șoferul vinovat, un tânăr de 19 ani, cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Tânărul abia își luase permisul. Martorii spun că șoferul avea o viteză exagerat de mare. În această zonă se produc multe accidente, deoarece este un drum drept și lung.

„Avea peste 150 de kilometri la oră, a trecut ca o săgeată. Ce să mai oprească, a rupt în două pietonul… Acum nu știu care și cum o fi fost vinovat, dar cred că viteza cu care circula era exagerată”, a declarat unul dintre martori.