Accident grav în această dimineață pe A1. O mașină plină cu băuturi s-a răsturnat și a luat foc. Pompierii au intervenit de urgență

Accident grav în această dimineață pe A1. O mașină plină cu băuturi s-a răsturnat și a luat foc. Pompierii au intervenit de urgență
Accident grav pe Autpstrada A1 în drum spre Deva Sursă foto ilustrativă: realitatearad.net

Un acident teribil a avut loc în această dimineață, în jurul orei 07:00, pe autostrada A1, Sibiu – Deva, la kilometrul 339, pe sensul către Deva, atunci când un TIR care transporta băuturi s-a izbit puternic de parapetul meridian, iar ulterior s-a răsturnat pe banda de urgență. La scurt timp, un incendiu devastator a izbucnit pe șosea, traficul rutier fiind restricționat.

Ce s-a întâmplat cu șoferul TIR-ului

Momente de panică au avut loc în cursul acestei dimineți, atunci când Autostrada A1 a fost acoperită de fum, după ce o mașină de mari dimensiuni a luat foc. Incendiul a izbucnit la câteva minute distanță, după ce TIR-ul încărcat cu marfă a lovit un parapet și s-a răsturnat.

”Pe autostrada A1 Sibiu-Deva, la kilometrul 339, pe sensul către Deva, în apropierea localităţii Şibot, judeţul Hunedoara, un ansamblu rutier încărcat cu băuturi a acroşat parapetul median şi s-a răsturnat pe banda de urgenţă, apoi a izbucnit un incendiu”, a anunțat Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, nicio persoană nu a fost rănită, însă traficul către Deva a fost restricționat pentru a putea fi stins focul de mari dimensiuni. Din păcate, în zona accidentului s-a format o coadă de mașini de 2 kilometri, ora la care s-a petrecut evenimentul fiind una cu mult trafic. Șoferii sunt sfătuiți să asculte recomandările polițiștilor care fluidizează traficul.

Aceștia sunt rugați să adapteze viteza la condițiile de trafic și să evite manevrele periculoase, precum depășirea coloanelor de autovehicule sau întoarcerea pe segmente de drum unde manevra este interzisă.

Femeie moartă într-un accident pe A1

Un accident tragic a avut loc în cursul zilei de duminică, pe autostrada A1, acolo unde o femeie de 32 de ani a murit, iar o altă pasageră de 46 de ani a fost transportată la spital cu răni grave.

Evenimentul a avut loc în zona localităţii Orţişoara din judeţul Timiş,iar la fața locului au sosit mai multe echipaje medicale, dar și un elicopter SMURD. Potrivit autorităților, accidentul s-a produs după impactul dintre două autoturisme, unul dintre acestea aflându-se pe banda de urgență, iar cel de-al doilea intrând în autovehiculul staționat.

”A fost alertat Punctul de Lucru Pişchia si Detaşamentul 1 de Pompieri Timisoara și trimiterea la locul intervenţiei a următoarelor forțe și mjloace: o autospecială de stingere, o autospeciala pentru Descarcerare, o autospecială APIC de primă intervenţie, o ambulanţă SMURD tip B, o ambulanţă SAJ Timiş cu medic. De asemenea, a fost alertat și elicopterul SMURD.

La sosirea la locul intervenţiei, dupa efectuarea recunoaşterii, s-au constatat următoarele: în accident au fost implicate 3 persoane, iar accidentul s-a produs între două autoturisme implicate în coliziune.

O persoană de sex feminin este încarcerată şi decedată. S-a procedat la extragerea victimei din autoturism. Din celelalte 2 persoane în viaţă, una are nevoie de îngrijiri medicale. Elicopterul SMURD este prezent la faţa locului”, a transmis ISU Timiş, potrivit news.ro.