Accident extrem de grav în Iași. Un mort și 13 răniți, după impactul violent dintre un TIR, un autobuz și o dubă. VIDEO

Accident extrem de grav în Iași. Un mort și 13 răniți, după impactul violent dintre un TIR, un autobuz și o dubă. VIDEO
Accident extrem de grav în Iași. Un mort și 13 răniți, după impactul violent dintre un TIR, un autobuz și o dubă. VIDEO

Tragedie pe șosea în această dimineață. Un accident foarte grav a avut loc în Lețcani, județul Iași, în jurul orei 06:00. În urma impactului devastator, pompierii au fost nevoiți să activeze Planul Roșu de Intervenție.

Cine este vinovat pentru producerea tragediei

O nouă zi, un nou accident, un nou alt deces și mai mulți răniți. Ca în multe situații, din păcate, cei care conduc regulamentar ajung să moară din cauza celor vinovați.

Cel care a produs dezastrul din Iași este șoferul TIR-ului cu volan pe partea dreapta, care venea din direcția Bogonos și se îndrepta către drumul European. Accidentul s-a produs pe DN28, atunci când șoferul vinovat nu a acordat prioritate autobuzului care transporta persoane, lovindu-l frontal. Cel din urmă a fost proiectat într-o dubă, a cărui conducător a murit pe loc.

Alte șase persoane din autobuz au fost rănite, iar în cel mai scurt timp, mai multe echipaje medicale și peste 20 de pompieri au intervenit la locul accidentului.

Din cauza numărului mare de victime a fost activat Planul Roșu de Intervenție, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pe lângă decesul șoferului dubei, alte șase persoane au fost rănite, dintre care, cinci bărbaţi cu vârste de 39, 44, 29, 30, 43 şi o femeie de 35 ani.

„În jurul orei 5:53, au fost implicate un autobuz, un TIR şi un microbuz. Au fost 13 victime, 4 au fost descarcerate, 6 transportate la spital. Începând cu ora 6:00 a fost activat planul roşu de intervenţie. Au fost trimise două autospeciale transport victime multiple, trei autospeciale de prim-ajutor medical, o autospecială de terapie intensivă cu medic, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu descarcerare”, a declarat Georgică Onofreiasa, de la Biroul de Presă al ISU Iaşi, potrivit Agerpres.

Care este explicația șoferului TIR-ului

Porivit observatornews.ro, cel care a provocat tragedia este un tânăr de 22 de ani, care are permis de conducere de un an. Acesta a explicat că în momentul accidentului, l-au lăsat frânele și nu a mai putut opri vehiculul de mare tonaj pentru a acorda prioritate.

Acesta a povestit scenele de groază petrecute înainte ca autobuzul care transporta persoane să cadă peste basculanta. Se pare că autovehiculul s-a învârtit de mai multe ori pe șosea, iar ulterior a lovit din plin microbuzul Opel Vivaro. Pe lângă șoferul decedat, în vârstă de 55 de ani,  un alt bărbat din autobuzul care transporta angajați a fost încarcerat, intrând în stop cardio-respirator.

Vezi imagini video de la locul accidentului:

 

Urmăriți Playtech.ro și pe