Accident de muncă grav în Mamaia. Un bărbat a murit după ce a căzut în gol de la etajul zece în timp ce reabilita un bloc. Ce au descoperit polițiștii

Accident de muncă grav în Mamaia. Un bărbat a murit după ce a căzut în gol de la etajul zece în timp ce reabilita un bloc. Ce au descoperit polițiștii
Medicii au încercat resuscitarea bărbatului

O tragedie imensă a avut loc în această dimineață la Mamaia, în zona Arena Regia, acolo unde un muncitor s-a prăbușit la pământ de la etajul zece al unui bloc la care lucra. La fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale în încercarea de a-i salva viața.

Bărbatul se afla în timpul muncii

Un angajat în construcții s-a prăbușit de la etajul zece al unui bloc situat pe strada Promenadei, din staţiunea Mamaia Nord. Pentru moment, nu se știe cu exactitate cum s-a produs accidentul, însă la fața locului s-au prezentat mai multe echipaje de Poliție și reprezentanți de la Inspecția Muncii care să cerceteze modul în care s-ar fi putut produce accidentul.

Bărbatul a fost găsit de medici cu multiple traumatisme, cadrele medicale încercând să-l salveze prin manevre de resuscitare, dar din păcate, a fost declarat decesul.

De asemenea, oamenii legii vor stabili în urma cercetărilor dacă bărbatul respecta toate condițiile privind securitatea în muncă, dar și dacă avea echipament corespunzător.

Accident de muncă în Portul Constanța

Un alt accident tragic a avut loc în Portul Constanța, în urmă cu o lună, acolo unde un angajat a căzut de la înălțime în timp ce curăța o barjă. În urma tragediei, bărbatul a suferit mai multe traumatisme, dar din fericire, accidentul nu s-a soldat cu moartea.

Muncitorul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, iar ulterior s-a decis repaus temporar.

“În timp ce curăța barja, lucrătorul s-a dezechilibrat li a căzut pe o altă barjă de la cca.1,5 m. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC ECO CLEAN SHIP SRL, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare.

După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată că acea cercetare nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz“, susțin reprezentanții ITM.

Oamenii legii le recomandă tuturor angajatorilor să le asigure condițiile de securitate în muncă angajaților, în timp ce angajații, la rândul lor, sunt rugați să fie atenți la pericolele la care sunt expuși în cadrul unor locuri de muncă cu risc înalt.