Accident aviatic în județul Arad. Câte persoane au decedat

Accident aviatic în județul Arad. Câte persoane au decedat (FOTO: ISU)

Conform celor de ISU Arad, astăzi, în jurul localității arădene, Șiria, un avion de mici dimensiuni s-ar fi prăbușit, având la bord două persoane de sex masculin. Cei de la ISU au intervenit rapid.

Accident aviatic în județul Arad

Astăzi, în județul Arad, în dreptul localității Șiria, un avion de mici dimensiuni a decolat de pe Aerodromul Charlie Bravo din Şiria, având la bord două personae, pilotul, un bărbat de aproximativ 30 de ani, ce deţinea o licenţă de pilot profesionist de agrement, și un pasager. La câteva minute de la decolare, printr-un apel la 112 a fost anunțată prăbușirea acestuia de către un cioban, acesta fiind cel care ar fi descoperit avionul utrauşor prăbuşit și, conform primelor informații, avionul de mici dimensiuni ar fi căzut într-un canal de irigaţii. La fața locului s-au deplasat personal de la Detaşamentul de Pompieri Arad cu o ambulanţă SMURD cu medic şi un autovehicul de descarcerare, o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Şiria.

Accident aviatic în județul Arad. Câte persoane au decedat
Accident aviatic în județul Arad. Câte persoane au decedat (FOTO ISU)

“Este vorba de un avion de mici dimensiuni, cu două locuri, care a plecat de pe aerodromul de la Şiria. Acolo există un aerodrom pentru avioane private şi aeroplane. Am primit apelul în jurul orei 18.00.    Avionul a căzut undeva pe câmp, iar în interior sunt două persoane încarcerate. Intervin în acest moment cei descarcerare. La faţa locului se află două echipaje de la ISU, unul de la SMURD şi unul de la SAJ”, a declarat George Pleşca, purtător de cuvânt la Isu Arad.

Câte persoane au decedat

Conform reprezentaților autorităților, prezenți la fața locului, victimele au fost extrase din avion. Din cauza impactului puternic, cele 2 persoane implicate (ambele de sex masculin) au suferit leziuni grave, fiind declarate decedate. Aerodromul privat „Charlie Bravo”, de pe care ar fi decolat avionul de mici dimensiuni, se află în apropierea localităţii Şiria, la 38 de kilometri de Arad. La aedromul de la Şiria se fac zboruri de şcoală şi de agrement. Sunt parapante, motoparapante, motodeltaplan, deltaplane,  girocoptere, avioane ultrauşoare şi un avion Cessna pentru lansări de paraşutişti.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI