A ucis cu sânge rece un om în Piața Constituției, dar explicația oferită de interlop depășește orice imaginație! Ce le-a spus anchetatorilor

de: Ana Chivu
29 11. 2019

Seara de 29 septembrie surprindea Piața Constituției din Capitală în plin război al interlopilor. Răfuiala de proporții dintre două clanuri a soldat cu moartea unui om. Oamenii legii au fost uluiți atunci de conflictul organizat de cele două părți. La două luni de la eveniment, anchetatorii au fost de-a dreptul șocați de declarațiile ucigașului. Ce a spus acesta și cum și-a explicat fapta?

Mărturia ucigașului interlop din Piața Constituției

În seara de 29 septembrie, Piața Constituției a „găzduit” o bătaie ca-n Vestul sălbatic. Interlopii au avut grijă să-și facă singuri dreptate. Din păcate, au exagerat cu furia, pentru că tot războiul acestora s-a soldat cu moartea unui om. Acum, la două luni distanță de la tragicul eveniment, s-a aflat mărturia ucigașului care a luat prins surprindere pe toată lumea.

Romeo Păun, al doilea inculpat

Explicația sa pentru fapta comisă i-a uluit până și pe anchetatori. Pe firul anchetei, oamenii legii au reușit să stabilească agresori, astfel că au arestat mai multe persoane. Printre aceștia se află Romeo Părun și Relu Dumitru. Cel din urmă a fost cel care a aplicat lovitura finală, care l-a ucis în cele din urmă pe unul din interlopii din altercație. Relu a s-a bucurat de libertate câteva zile bune după primele audieri, atunci când le-a declarat anchetatorilor că nu a avut de-a face cu cazul acesta și că s-a împiedicat de o sticlă în conflictul aferent.

Ce a susținut inculpatul?

„Fiind audiat, inculpatul a susţinut că nu a lovit victima şi nu a văzut momentul în care aceasta a fost agresată, motivând că i-ar fi intrat spray lacrimogen în ochi, a susţinut în mod necredibil că s-a împiedicat de o sticlă, astfel încât s-a dezechilibrat şi a călcat accidental pe braţul unei persoane care era întinsă pe asfalt. Imediat, în contextul în care membrii grupului de agresori se retrăgea către partea dreaptă a parcării, privind spre Palatul Parlamentului, intenţionând să părăsească locul evenimentului, numitul Relu Dumitru, zis «Florin», a trecut în alergare pe lângă victima Ion Ban – prăbuşită pe asfalt – şi i-a aplicat o lovitură cu piciorul în cap, de sus în jos, comprimându-i violent capul între picior şi asfalt””, se arată în dosar (Sursa: cancan.ro)