A turnat oțet pe plantele din grădină și a descoperit un truc fabulos. Ce s-a întâmplat în doar 5 zile
O gospodină dornică să experimenteze noi trucuri a turnat oțet pe plantele din grădină. Ce a descoperit după cinci zile a lăsat-o fără cuvinte. Trebuie să pui și tu în aplicare acest secret. Află în rândurile de mai jos cum poți utiliza oțetul din bucătărie în curte. Nu vei rămâne dezamăgită.
A turnat oțet pe plantele din grădină
Nu mai este o noutate – oțetul din bucătărie are numeroase utilizări. Româncele îl folosesc nu doar la prepararea a diverse feluri de mâncare, ci și la sarcinile de curățenie. Puține știu că același produs are proprietăți care pot ajuta în grădină. O gospodină a dorit să experimenteze un nou truc și a turnat oțet în grădină. Iată ce s-a întâmplat!
După doar cinci zile de la efectuarea experimentului, gospodina a observat că buruienile au început să moară. În plus, în locul lor nici măcar nu au mai crescut altele. Asta, datorită acidului acetic din oțet. Rezultatul poate să varieze, însă, în funcție de gradul de aciditate al produsului.
Dacă vrei să folosești oțetul pentru a omorî buruienile din grădina ta și pentru a modifica structura solului, în așa fel încât să nu mai iasă din nou la suprafață, este recomandat să cumperi unul cu conținut mare de acid acetic. Ideal al fi să aibă între 20 și 30 de procente de acid acetic. Poți găsi un astfel de produs la magazinele cu unelte pentru grădină.
Este regulă: cu cât procentul de acid acetic este mai mare, cu atât acesta va fi mai letal. E important să reții acest aspect, întrucât te va ajuta să analizezi situația cu grijă, înainte de a folosi produsul în diverse scopuri în grădină. Oțetul are și alte întrebuințări, pe care ți le vom explica mai jos.
Trucuri utile cu oțet pentru grădină
Cu ajutorul oțetului, poți să îndepărtezi insectele și dăunătorii de legumele pe care le ai în grădină. În cazul în care vorbim despre o grădină cu flori, poți folosi cu încredere produsul. În același timp, are și proprietăți ce combat bolile ce pot apărea la nivelul plantelor. Trebuie să faci un lucru simplu: amestecă două lingurițe de oțet cu infuzie de mușețel și pulverizează conținutul pe legume sau flori.
Dacă ai în curte animale ce îți pot distruge grădina, poți folosi oțetul și în acest scop. Tot ce trebuie să faci este să înmoi o bucată de pânză în oțet, să o înfășori pe un băț și să o pui în pământ, în imediata apropiere a legumelor sau florilor. Mirosul puternic și neplăcut al produsului va ține animalele departe de grădină.
Te-ar putea interesa și: Distanța la care să plantezi varza în grădina ta. Detaliul care face diferența
Oțetul mai pot fi folosit și pentru a schimba structura solului, dacă este afectat de nivelul de duritate ridicat al apei. În cazul în care ai nevoie de pământ mai acid, udă suprafața ce te interesează cu 50 ml de oțet amestecați cu un litru de apă. Rezultatele te vor încânta, fără îndoială!