A turnat o sticlă de cola în toaletă și a descoperit un truc spectaculos. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute

A turnat o sticlă de cola în toaletă și a descoperit un truc spectaculos. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute
A turnat o sticla de cola in toaleta si a descoperit un truc spectaculos

Iubitorii de cola știu, cu siguranță, că băutura lor carbogazoasă preferată nu are doar un gust delicios și este menită să-ți potolească setea, ci poate avea mai multe întrebuințări chiar în propria gospodărie. De exemplu, știai că acest lichid ajută la curățarea vasului de toaletă? Iată cum.

Cum cureți vasul de toaletă folosind cola

Poate suna ca o legendă urbană, dar mulți oameni jură că dacă speli vasul de toaletă cu un pahar de cola, lichidul ajută la dizolvarea inelele de rugină din vasul de toaletă.

Specialiștii au demontat miturile potrivit cărora apa din toaletă va fierbe și te va stropi. Tot ce trebuie să faci este să torni o cutie plină de cola în jurul marginii vasului de toaletă, astfel încât să acopere complet bolul.

Mai departe, trebuie să îl lași să stea cel puțin o oră pentru a permite acidului din băutura carbogazoasă să descompună petele. Apoi, iei o perie de toaletă, freci vasul, pe care-l vei spăla, ulterior, cu produse speciale de curățat.

Pe lângă asta, cola poate îndepărta cu succes petele de grăsime de pe haine. Aceeași băutură carbogazoasă te scapă de rugină.

Tot ce trebuie să faci este să scufunzi obiectul respectiv într-un bol, peste care vei adăuga sucul și vei aștepta să acționeze. Efectele se văd imediat, iar rugina dispare în scurt timp.

Citește și Motivul neștiut pentru care toate toaletele sunt albe. Puțini oameni știu adevărul

Cola scoate petele de calcar și dezlipește guma din păr

Un alt truc genial este să utilizezi cola să cureți și petele de calcar. Pune puțină cola pe un prosop curat și șterge mobilierul din baie sau bucătărie, preum dușul, robinetul, chiuveta și cuva de la mașina de spălat.

Băutura, iubită de majoritatea dintre noi, dezgheață parbrizul mașinii iarna. În plus, îndepărtează grăsimea și arsura de pe fundul vaselor de bucătărie.

Știai că celebra băutură carbogazoasă poate îndepărta guma de mestecat lipită în păr sau pe haine? Toarnă puțină cola pe scalp sau pe lungimea părului și vei vedea cum guma o să cadă de una singură.

Cola a devenit un agent de curățare eficient datorită prezenței acidului carbonic. Această substanță este formată prin interacțiunea dioxidului de carbon cu aerul și știe cu adevărat să curețe.