A turnat o linguriță de sare în apa în care fierbea ouăle pentru micul dejun. Trucul genial pe care trebuie și tu să-l încerci
O gospodină a turnat o linguriță de sare în apa în care fierbea ouăle pentru micul dejun și totul s-a schimbat. De atunci, a devenitl un obicei și a împărtășit acest secret cu toate prietenele și cunoștințele ei.
De ce se pune sare în apa în care fierbi ouăle
Foarte mulți români aleg pentru micul dejun ouă fierte. Este un mic dejun sănătos, nu foarte pretențios, mai ales dacă ouăle sunt fierte în apă în care se pune o linguriță de sare. Care este efectul? Ei bine, veți vedea în rândurile de mai jos cum ajută acest mic detaliu. Citește și Nu mai depozita ouăle pe ușa frigiderului. Greșeala pe care o fac toate gospodinele din România
Cu toții am fiert ouă, mai ales pe Paște, atunci când fierbem cele mai multe ouă. Ei bine, nu de puține ori ni s-a întâmplat ca ouăle noastre să se spargă în timp ce se fierb, ceea ce complică lucrurile. Conținutul oului iese de multe ori în afara cojii, iar priveliștea nu este una tocmai plăcută, mai ales atunci când mesenii sunt copii.
Trucul pentru ouăle perfecte
Ei bine, tocmai aici intervine trucul cu sarea pusă în apa în care urmează să fierbem ouăle. Acea linguriță de sare ne asigură că ouăle nu se vor sparge în timpul fierberii.
Acest truc funcționează cel mai bine cu ouăle mari. Dacă ai ouă mici, medii sau jumbo, va trebui să ajustezi timpul de gătire. Dacă utilizezi ouă proaspete, e indicat să aștepți una sau două săptămâni înainte de a le fierbe pentru a obține ouă fierte tari. Pentru ouăle cumpărate din magazin, le poți fierbe tare la aproximativ trei zile după ce le cumperi. Citește și Trucul pentru ca plantele tale să crească spectaculos în doar două zile. Amestecul magic pe care îl prepari chiar la tine acasă
Dacă ouăle sunt prea proaspete, membrana va fi prea puternică și va fi extrem de greu să decojești coaja fără a rupe albușurile. Motivul pentru care e indicat să pui sare în apă este de fapt pentru a proteja oul de spargere. Albușul de ou se va solidifica în apa sărată mai repede decat în apa nesărată. Deci, dacă oul se sparge în timp ce fierbe, apa sărată va ajuta la oprirea rapidă a crăpării cojii.