A turnat ketchup pe tigăi și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după doar 10 minute
Cu toții strâmbăm din nas atunci când suntem nevoiți să ștergem urmele de ketchup picate pe mobila din bucătărie. Ei bine, te-ai gândit vreodată că același lichid te poate ajuta să cureți cele mai dificile suprafețe? Ce se întâmplă dacă torni ketchup pe o tigaie arsă.
Cum cureți petele de arsură cu ketchup
Ketchupul este unul dintre sosurile preferate ale românilor, fiind folosit la fiecare masă unde există crochete de pui sau cartofi prăjiți.
Deși poate fi extrem de deranjant să-ți pătezi hainele cu dressingul roșu, petele fiind dificile de scos, gospodinele au găsit un truc genial prin care poți folosi sosul de ketchup pentru a curăța petele de arsură.
Ceea ce nu multă lume știe este că vestitul ketchup conține o anumită cantitate de oțet, iar acidul acetic din compoziția sa acționează ca un agent de curățare eficient împotriva multor pete dificile.
Experții în curățenie susțin că utilizarea faimosului ketchup reprezintă o modalitate ideală de a curăța stratul negru de arsură de pe oalele și tigăile din alamă și oțel inoxidabil.
De exemplu, specialiștii îți recomandă să torni ketchup pe fundul vaselor arse, după care vei lăsa soluția să acționeze timp de jumătate de oră.
Citește și Fructul care curăță instant arsura de pe tigăi. Vor fi imaculate, ca noi în câteva secunde
Redă strălucirea tacâmurilor cu ajutorul ketchupului
După ce s-au scurs cele 30 de minute, tot ce trebuie să faci este să freci recipientul cu o cârpă moale și să clătești cu apă din abundență. Vei vedea cum grăsimea este înlăturată cu succes.
În cazul în care pata de arsură este mai puternică, gospodinele îți recomandă să presari și un praf de sare peste ketchup, luând, apoi, un burete abraziv pentru a elimina impuritățile.
Un alt truc genial folosit de cele mai iscusite gospodine este să curețe seturile de tacâmuri de argint cu același ketchup.
Pentru acest remediu, trebuie să pui tacâmurile într-un vas, peste care să torni sosul de culoare roșie. Apoi, furculițele, cuțitele și lingurele se șterg foarte bine, după care se clătesc. Poți utiliza o periuță de dinți veche, pentru a insista asupra detaliilor tacâmurilor, în cazul în care acestea există.
Citește și Ingredientele din bucătărie care curăță perfect tigaia arsă. Va fi ca nouă în 15 minute