A turnat bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă și a acoperit cu o cârpă. Ce a observat după doar 10 minute

de: Ana Chivu
25 10. 2022

Din ce în ce mai multe gospodine caută trucuri utile care să le ajute în bucătărie. O doamnă a încercat o metodă genială de curățat. Aceasta a pus bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă și a acoperit totul cu o cârpă. Poți să economisești mulți bani pe care îi lași la supermarket-uri pe produsele speciale de curățat dacă faci asta. Ce se întâmplă dacă urmezi pașii și aștepți 10 minute ca soluția să își facă treaba?

Truc util pentru casă: toarnă bicarbonat de sodiu și oțet în chiuvetă

Gospodinele încearcă să găsească trucuri utile și eficiente pentru curățenia de zi cu zi. Cele mai multe se gândesc mai ales în această perioadă la produsele scumpe pe care le achiziționau din supermarket-uri. Nu mai este nevoie să arunci banii pe fereastră sau să chemi un specialist care să îți desfunde chiuveta.

Folosește trucul special de mai jos pentru țevi curate. Trebuie să torni bicarbonat de sodiu și oțet exact la scurgere, iar mai apoi să acoperi totul cu o lavetă curată. Așteaptă zece minute ca ingredientele să își facă efectul, ulterior toarnă apă fierbinte în toată chiuveta.

În cazul în care nu suporți mirosul de oțet sau te-ai trezit deja cu musafiri în casă și vrei să acoperi mireasma neplăcută, adaugă peste câteva picături de ulei esențial de mentă sau levănțică.

Clătește și curăță zona așa cum o faci în mod normal, iar mai apoi șterge totul cu laveta umedă. Cu siguranță o să vezi imediat diferența! Toate gospodinele care au încercat acest truc au fost mulțumite de rezultat. În cazul în care simți că este nevoie de mai mult, repetă procesul la două zile și așteaptă 20 de minute ca ingredientele să își facă efectul mai puternic.

Altă metodă

De asemenea, o altă opțiune este să te folosești și de un șarpe pentru curățat țevi. Acest obiect se găsește în toate supermarket-urile la un preț mic. Specialiștii recomandă ca toată lumea să aibă în casă o astfel de ustensilă ușor de folosit și foarte utilă. Trebuie să cureți țeava cu foarte mare răbdare.

Bagă șarpele în țeava de scurgere, iar mai apoi rotește în sensul acelor de ceasornic până când nu se mai poate înainta. Acela este semnul care te anunță că ai ajuns la partea blocată. Scoate ustensila, continuă să cureți și să repetă procesul până când rămâi mulțumit de rezultat. Este nevoie să clătești la final cu apă fierbinte și puțin detergent de vase.