A stropit castraveţii cu acest lichid în primăvară şi au rodit până toamna târziu. Aşa făceau şi bunicii noştri
Castraveții, la fel ca roșiile, ceapa sau cartofii, se află pe lista de legume pe care majoritatea grădinarilor le plantează primăvara. Fie că sunt folosiți vara, la salată, sau sunt păstrați pentru a fi pus la murat pentru iarnă, aceștia sunt foarte delicioși și preferați de români. Iată, așadar, cu ce trebuie să îi stropești pentru a fi sigur că rodul va fi unul bogat tot sezonul.
Cu ce e bine să stropești castraveții
Pentru a avea o recoltă bogată, castraveții necesită o atenție sporită. Așadar, este important ca aceștia să fie stropiți pentru a fi feriți de dăunători și pentru a da un rod bogat.
Cu siguranță, cei care au copilărit la țară își amintesc de grădinile frumoase și îngrijite ale bunicilor. Ei bine, pentru ca recolta să fie una semnificativă, mulți dintre ei foloseau lapte pentru a fertiliza castraveții din grădină.
Acesta este un îngrășământ natural foarte bun, care ajută plantele în toate fazele de dezvoltare, și trebuie aplicat după plantare și înainte de înflorire.
Beneficii îngrășământ cu lapte
Laptele, folosit ca îngrășământ, se poate folosi în toate stadiile de dezvoltare, întrucât conține o serie de micro și macro elemente necesare și asigură un rod bogat. De asemenea, important de menționat este faptul că acesta se poate înlocui cu zerul, care are aceleași efecte benefice pentru cultură.
Vor fi suficiente doar două aplicări, una la scurt timp după plantare și înainte sau în timpul înfloririi. În plus, pentru a intensifica eficiența laptelui, dar și pentru a combate apariția bolilor, se poate adăuga iod peste soluție. Iată de ce ai nevoie:
- 500 ml de lapte
- 10 litri de apă
- 10 picături de iod
Cum se prepară soluția
Pentru început, se amestecă apa cu laptele și iodul, după care se trece la procesul de fertilizare propriu-zis. Important de precizat este faptul că soluția este indicat să fie folosită ca și îngrășământ radicular: 200 ml pentru răsadurile tinere și 500 ml pentru tufele dezvoltate.
Fiindcă totul este natural, producția poate fi consumată imediat după ce a fost culeasă, notează agrointel.ro.
Citește și: Ce să nu plantezi niciodată lângă castraveți. Se va distruge toată recolta