A pus suc de roșii în cuptor și apoi a curățat cu apă. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat în doar 15 minute

A pus suc de roșii în cuptor și apoi a curățat cu apă. Nu i-a venit să creadă ce s-a întâmplat în doar 15 minute
Ce se întâmplă dacă pui sos de roșii la cuptor și mai apoi cureți cu apă?

Un truc impresionant are la bază apă și suc de roșii. Foarte puțini oameni îl știu, deși ar fi de folos tuturor în unele situații din bucătărie. O gospodină a încercat acasă, iar ce s-a întâmplat după doar 15 minute nu i-a venit să creadă. Ce se întâmplă dacă bagi la cuptor o cantitate de suc de roșii, iar mai apoi speli tava sau grătarul mașinii de gătit cu apă?

Truc util în bucătărie: ce se întâmplă dacă pui sos de roșii în cuptor și cureți mai apoi?

Sucul de roșii nu e bun doar la diverse preparate, ci și la curățenie. Mulți dintre oameni nu știu acest truc ce sigur sare în ajutorul multora care au probleme cu murdăria care le stă în cale pentru o bucătărie ca nouă. E necesar să încingi bine cuptorul, mai apoi să pui suc de roșii peste locurile în care petele de grăsime s-au întărit sau urme de alte ingrediente din mâncare s-au revărsat din tava în care ai gătit.

Mai exact, sosul ajută la înmuiatul acestora, iar ulterior după ce totul se încălzește poți deschide cuptorul și să ștergi locurile dorite cu o lavetă sau un burete puțin umed. Trebuie neapărat să-l lași să acționeze 10 minute. Acest truc este folositor și în cadrul tigăilor din alamă sau cupru ori vaselor care au fost prada petelor. Mai mult decât atât, după experiment vei vedea că obiectele colorate nu au parte de schimbări notabile.

Nu același lucru s-ar întâmpla dacă ai folosi produse chimice din supermarket-uri care schimbă culoarea sau textura lor în timp. O veste bună este că dacă n-ai suc de roșii în casă și urmează să vină în vizită cineva și vrei ca totul să arate perfect, poți folosi chiar și ketchup. În cazul acestuia, trebuie să-l lași mai puțin la căldură și să-l diluezi cu puțină apă pentru că are o consistență mai vâscoasă decât sucul. 

Ce să faci în cazul hotei murdare?

În cazul în care hota e cea care e plină de pete de grăsime și vrei ca și ea să strălucească, avem alt ‘remediu’ pentru vedeta bucătăriei. E foarte important ca locul pe unde ies aburii mâncării și toată căldura să fie curată și să rămână astfel tot timpul pentru că bacteriile adunate acolo sunt foarte periculoase.

Este de ajuns să faci o soluție din apă și bicarbonat cu pastă de dinți. Aceste ingrediente se află cu siguranță în casa ta, sunt ieftine și foarte eficiente. Fă o pastă din acestea, iar mai apoi distribuie compoziția peste toată hota, ulterior lasă totul să acționeze și îndepărtează cu un burete cu apă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI