A pus scorțișoară și rozmarin în miere, apoi a lăsat la macerat. Ce s-a întâmplat apoi în borcan
Din ce în ce mai multe gospodine încearcă să descopere trucuri utile pentru a scăpa de stres în bucătărie. Acestea au aflat cât de mult le pot ajuta unele ingrediente de care se ating mai rar, dar pe care cel mai probabil le au mereu în rafturile cu condimente. Bucătarii specialiști au descoperit o metodă genială care se lasă la macerat. Ai nevoie de rozmarin, scorțișoară și puțină miere. Iată care trebuie să fie rezultatul corect pentru această combinație miraculoasă!
Truc util pentru gospodine: pune scorțișoară și rozmarin în miere
Cu siguranță bucătăresele de duminică adoră trucurile simple, rapide și ieftine sau soluțiile pentru multe probleme pe care le întâmpină în bucătărie. Specialiștii le-au oferit acum o opțiune deosebită din câteva ingrediente pe care cel mai probabil toate le au în dulap.
Află că mierea infuzată cu diverse plante are o durată de valabilitate mai mare decât cea care nu are rozmarin sau scorțișoară în ea. De asemenea, aceasta poate fi folosită cu succes la prăjituri sau feluri de mâncare mai deosebite care necesită miere.
Nu trebuie să o mai arunci după câteva luni dacă nu ai reușit să o consumi pe toată. Poți să faci în sensul acesta o economie care o să se simtă în timp la bugetul familiei care este acum afectat grav din cauza scumpirilor în lanț.
Unele doamne se gândesc la faptul că mierea va avea un gust mult prea puternic de rozmarin sau scorțișoară, dar tocmai acest detaliu îi oferă un parfum deosebit. Specialiștii recomandă și să nu exagerezi cu condimentele. Poți să pui la un borcan plin un băț de scorțișoară și o crenguță de rozmarin.
La ce poți să o folosești?
Acestea își vor face treaba chiar și în cantități mici. Bucătarii profesioniști o folosesc la pâinea prăjită cu cremă de brânză, alături de brânză feta la cuptor și pepene la grătar, pe porumbul copt sau chiar în unele platouri cu brânzeturi fine. Ea va potența aromele din farfurie și le va oferi și o culoare aparte.
De asemenea, dacă pofticioșii din casă adoră mâncarea chinezească, poți să o folosești la sosul pentru peștele gătit special sau atunci când tragi la tigaie faimoșii tăiței ori la un simplu sote de legume tăiate julien.
În cazul în care oamenii dragi nu preferă gastronomia aceasta, o poți utiliza pe o pizza deosebită care să conțină: brânzeturi fine, ciuperci, prosciutto crudo, măsline verzi, pastă de măsline și busuioc proaspăt sau cartofi cu trufe.