A pus periuța de dinți într-un pahar plin cu bicarbonat de sodiu, iar a doua zi a trăit un șoc. Ce a găsit în recipient!
A avea o periuță de dinți curată este ceva esențial. Sănătatea acesteia este importantă deoarece ea este importantă pentru sănătatea danturii noastre. Ea poate stopa bacteriile și ravagiile care le pot provoca în cavitatea bucală. Iată ce se întâmplă dacă pui periuța de dinți într-un pahar plin cu bicarbonat de sodiu.
Ce se întâmplă dacă pui periuța de dinți într-un pahar plin cu bicarbonat de sodiu
Periuța de dinți este un teren propice pentru germeni și bacterii, deci este esențial să o păstrați curată pentru a opri bolile nedorite sau igiena proastă a gurii. Cu toate acestea, există mai multe modalități ușoare de igienizare și dezinfectare a periuței de dinți folosind produse și amestecuri obișnuite de uz casnic.
Nu este foarte greu să curățăm periuța de dinți. Este nevoie doar de câteva gesturi pe care ar trebui să le transformi într-o rutină zilnică. Așadar, iată câteva modalități de a vă curăța periuța de dinți folosind bicarbonat de sodiu. Acesta distruge bacteriile și păstrează periuțele de dinți curate și fără germeni.
Periuța de dinți curățată cu bicarbonat
Nu lăsați bacteriile rele să pătrundă în gură. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru fabricarea pastei de dinți, așa că are sens de ce poate fi folosit și pentru curățarea periuței de dinți. Pentru a curăța periuța de dinți cu ajutorul acestuia există mai multe metode:
- se pot dizolva două lingurițe de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă caldă. Se înmoaie periuța de dinți în soluție timp de aproximativ o oră, apoi se clătește bine.
- se înmoaie capul periuței de dinți într-un amestec de ¼ cană bicarbonat de sodiu și o ¼ cană de apă peste noapte și se clătește a doua zi dimineață. Mizeria se va îndepărta și microbii se vor depune pe pahar.
Alte metode de a curăța periuța de dinți
- Se poate folosi alcool sau vodcă pentru a freca periuța de dinți pentru a o dezinfecta și curăța. Trebuie să clătim bine periuța după ce terminăm. Înmuiați peria în oricare din cele două timp de aproximativ 30 de secunde și bacteriile vor dispărea.
- O altă metodă de a curăța periuța de dinți poate fi apa oxigenată. Tot ce trebuie să facem este să combinăm o ceașcă de apă oxigenată și o linguriță de peroxid în pahar. Se învârte periuța de dinți, apoi se lăsă să stea în amestec câteva minute. Se clătește periuța de dinți foarte bine după această operațiune și lăsați să se usuce.
- Oțet curăță foarte bine periuța de dinți. Se adaugă suficient oțet alb într-un pahar mic pentru a acoperi capătul cu peri al periei. Se lăsă periuța de dinți să se înmoaie peste noapte pentru a ucide orice germeni. Se clătește bine înainte de următoarea utilizare pentru a scăpa de resturile de gust.
- Se toarnă apă de gură într-un pahar mic, suficient pentru a acoperi toți perii. Se rotește peria în ceașcă timp de aproximativ 30 de secunde, apoi se lăsă să se înmoaie câteva minute. Trebuie să nu se lase periuța de dinți în amestec mai mult de 15 minute, deoarece acest lucru poate deteriora perii.