A pus orez în tava pentru prăjituri și a descoperit un truc fabulos. Ce s-a întâmplat după ce le-a scos din cuptor
Dacă și tu te confrunți cu prăjituri unsuroase din cauza conținutului ridicat de grăsime al ingredientelor folosite în cadrul rețetei, nu te îngrijora. Astfel de situații sunt cam greu de evitat. Există, totuși, o modalitate foarte ușoară prin care poți rezolva această problemă. O gospodină a pus orez în tava pentru prăjituri. Ce a descoperit după ce a scos-o de la cuptor.
A pus orez în tava pentru prăjituri. Ce s-a întâmplat cu prăjiturile
Truc cu orez pentru deserturi. Data viitoare când vrei să gătești prăjituri sau brioșe, nu uita de acest truc! Ca desertul să nu iasă unsuros, trebuie doar să apelezi la un produs de bază din bucătăria ta, anume orezul. Dacă este prima dată când auzi despre un astfel de „secret”, trebuie să știi că orezul pus pe fundul tăvii ajută prăjiturile să nu se ardă.
Cum se întâmplă acest lucru? Grăsimea nu se va mai aduna pe fundul desertului, fiindcă orezul va absorbi, inevitabil, excesul de umiditate. Implicit, prăjitura nu se va arde. Acest lucru a fost confirmat de către o gospodină care, din entuziasm, și-a împărtășit experiența pe rețelele sociale.
Trucul, în sine, nu este deloc dificil. Tot ce trebuie să faci este să pui orez pe fundul tăvii de copt sau în formele pentru brioșe, după care să așezi hârtia de copt în tavă. Umple tava cu compoziție sau aluat, în funcție de rețeta desertului pe care îl prepari. Vei observa că grăsimea nu se va mai lăsa la fundul prăjiturii.
Diferența dintre o brioșă gătită cu orez versus fără orez poate fi observată cât se poate de clar în imaginea de mai jos. În fotografia din stânga este prezentată o brioșă gătită într-o formă în care s-a pus orez. În fotografia din dreapta putem remarca o brioșă cu grăsime pe hârtie. Trebuie precizat că orezul nu modifică cu nimic gustul real al desertului.
Rețetă simplă și rapidă de brioșe. Nu uita de orez!
Ingrediente:
- 2 căni făină
- 1 cană de zahăr
- 2 ouă
- 2 linguri cacao
- jumătate cană lapte
- jumătate cană ulei
- jumătate cană apă minerală
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 plic praf de copt
- puțin orez.
Altele:
- chipsuri de ciocolată sau ciocolată rasă
- 2 linguri zahăr pudră.
Mod de preparare:
- Se amestecă ouăle, laptele și apa minerală cu ajutorul unui tel sau a unui mixer până la omogenizare.
- Se adaugă uleiul, zahărul, esența de vanilie și se mixează ingredientele până când zahărul s-a topit.
- Se cerne făina de două ori și se pune în compoziția cu lapte.
- Se adaugă praful de copt și se amestecă totul până la omogenizare.
- Se adaugă ingredientele uscate (nu orezul!) peste cele umede și se încorporează cu ajutorul unei spatule.
- Se depozitează separat un sfert din compoziție și se adaugă în aceasta două linguri de cacao.
- Se adaugă, în funcție de preferințe, chipsuri sau fulgi de ciocolată.
- Se pregătesc formele pentru brioșe, se adaugă boabe de orez pe fundul acestora, după care se tapetează cu hârtie de copt.
- Se pune în fiecare formă câte două linguri de aluat de brioșe, fără și cu cacao și se amestecă pentru design.
- Se dă tava cu brioșe la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute.
După rumenire, se scot brioșele din cuptor și se lasă la răcit pe grilaj. Se pot servi decorate cu ciocolată sau pudrate cu zahăr. Poți adăuga deasupra lor și cremă de vanilie, fructe confiate sau alte ingrediente ce le-ar spori aroma.