A pus hârtie peste ardeii luați de la piață și i-a băgat în frigider. Trucul util care a scăpat-o de cheltuială
Pe tarabele din piață și-au făcut apariția ardeii grași. Aceștia pot fi găsiți în orice anotimp, chiar și iarna. Aceste legume se găsesc într-o varietate mare de soiuri dar și de culori. Gospodinele îi folosesc în diferite mâncăruri pentru un strop de savoare.
Cum alegem ardeii?
Faptul că se găsesc într-o varietate mare de forme și culori, le poate pune pe gospodine în eroare. Din fericire, bucătarii experți vin cu o serie de sfaturi pentru a alege ardeii potriviți. Când cumpărați ardei, este bine să îi alegeți pe cei cu coaja lucioasă și netedă. Evitați să îi luați pe cei cu coaja pătată sau lovită. Dacă ardeii sunt colorați, luat-i pe cei care au culori mai puternice.
O altă dilemă este cum ne putem da seama dacă ardeiul este iute sau dulce. Ei bine, bucătarii nu ne mai pot ajuta aici. Potrivit acestora, singura metodă este ruperea ardeiului și mirosirea acestuia. Însă, acest lucru nu se face în magazin. Mai mult, nu ne putem orietena nici după forma sau culoarea acestuia.
Cum putem păstra ardei pentru mai mult timp?
În schimb, dacă vrem să prelungim viața acestora putem apela la diverse trucuri. Spre exemplu, putem pune ardeii într-o pungă de hârtie sau de plastic. În acest fel, aceștia vor ține mai mult. În funcție de ce soi este, aceștia pot ține între o săptămâna sau două.
Mai mult, cei mici și iuți se pot usca și folosi apoi cu tot cu semințe. Gospodinele mai apelează și la păstarea ardeilor în diferite borcane. Dacă preferați ca gustul lor să fie autentic, atunci puteți opta pentru păstrarea acestora în congelator. Înainte de a-i pune la congelator este necesar să îi curățați de semințe dar și de codițe. După ce aceștia sunt curățați, pot fi tăiați în cubulețe.
Cum se fac ardeii copți?
O altă metodă la care apelează gospodinele este coacerea ardeilor. În acest caz, ardeii se pot coace la flacăra argazului. Aceștia nu se pot coace prea mult, pentru că riscăm să îi carbonizăm. Este indicat să îi coacem până când îi înmuiem puțin. Imediat după ce îi luați de la copt, puneți puțină sare și lăsați-i câteva minute sub un capac. Se vor curăța foarte ușor. În funcție de culoarea acestora, îi putem folosi în diverse moduri. Cu cei roșii putem orna diverse preparate. Mai mult, îi putem folosi pentru prepararea cunoscutului condiment de boia roșie.