A pus două felii de măr în mâncarea în care scăpase multă sare, câteva minute mai târziu s-a întâmplat ceva neașteptat. Orice gospodină trebuie să știe
Când vine vorba de anumite feluri de mâncare, fiecare bucătar are secretul lui. Spre exemplu, foarte mulți apelează la ajutorul mărului în momentul în care scapă mult prea multă sare în mâncare. Acest truc a fost încercat și de o gospodină care a fost plăcut surprinsă de rezultat.
Beneficiile neștiute ale merelor
Foarte multe persoane știu cât de benefice pot fi merele. Aceste fructe se remarcă printr-un conținut ridicat de fibre si antioxidanti, beta-caroten si vitamina C. În plus, acestea au și un conținut scăzut de calorii. Însă, se pare că acestea stau și la baza unor trucuri utile în bucătărie.
Citește și: A lăsat un măr lângă pâine și a avut parte de o mare surpriză. Mulți români vor face și ei la fel
Ce faci dacă ai scăpat prea multă sare în mâncare
Mărul te salvează și în momentul în care puneți mult prea multă sare într-o supă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți câteva felii de măr într-o oală și să le lăsați să fiarbă timp de 10 minute. Acestea vor absorbi sarea în exces. Puteți apela la acest truc și în momentul în care ați preparat o mâncare cu sos. Veți fi uimit de rezultat.
Citește și: Ce să faci dacă ai pus prea multă sare în mâncare. Secretul gospodinelor iscusite
Alte trucuri cu mere
Foarte puține persoane știu că merele pot ajuta la păstrarea prăjiturii pufoase și proaspete. Din acest motiv, o bună parte din gospodine optează pentru așezarea acestora lângă o prăjitură cumpărată sau făcută în casă.
De asemenea, acest fruct are propietarea de a grăbi procesul de coacere a unor fructe. Spre exemplu, dacă aveți banane verzi, puteți să puneți mere lângă ele. În acest fel, acestea se vor coace foarte repede și într-un timp scurt. Însă, există și alte fructe care fac rabat de această regulă. Printre ele se numără ananasul și portocalele.
O bună parte din gospodine apelează la ajutorul acestui fruct și în momentul în care zahărul brun s-a întărit. Tot ce trebuie să faceți este să puneți zahărul brun alături de măr într-o pungă. Ulterior, mutați punga într-un loc uscat, unde va sta timp de câteva zile. După ce timpul trece, veți observa că zahărul va putea fi din nou refolosit. Așa veți putea face cele mai gustoase prăjituri.
Citește și: Cum salvezi mâncarea prea sărată, de fapt. Cele mai tari trucuri secrete de la bucătarii de top