A pus butașii de trandafiri în nisip și sticle de plastic. Ce s-a întâmplat după doar două zile este uluitor

de: Irina Maria
27 06. 2021

Butașii de trandafiri le dau dureri de cap chiar și grădinarilor iscusiți. Se pare că toate problemele pe care le au aceste plante superbe ar putea să fie rezolvate dacă se adaugă în poveste nisip și câteva sticle de plastic. Trucul este simplu, dar are efecte uluitoare.

Secrete pentru grădinari. Cum se îngrijesc corect, de fapt, butașii de trandafiri

Butașii de trandafiri sunt preferați de mulți români, dar aceștia nu se înrădăcinează deloc ușor. Capricioasele plante au nevoie de mai mult ajutor pentru a se putea dezvolta, așa că un grădinar a încercat să schimbe totul prin a adăuga nisip și sticle de plastic.

În cazul în care îți dorești să plantezi butași de trandafiri, dar nu știi cum exact cum să procedezi, iată că s-a aflat rețeta succesului ce te va scoate din impas și te va face să ai parte de cele mai frumoase plante. Aceștia trebuie tăiați încât să ajungă la o lungime de aproximativv 20 cm, rămânând cu doar 2-3 frunze în momentul în care se alege metoda cu sticlele și nisipul, pe care a descoperit-o un grădinar iscusit.

Apoi, pentru a dezvolta rădăcini, baza butașilor trebuie să fie ascuțită. Acest lucru poate să fie realizat cu ajutorul unui cutter dezinfectat, fiind făcute două secțiuni oblice în partea inferioară. Urmează sticlele ce trebuie să prezinte orificii în partea de jos pentru ca apa în exces să fie eliminată imediat. Folosind un ciocan de lipit, obiectele pot să fie aranjate așa cum se dorește.

Cum se plantează butașii de trandafiri. Metoda este simplă

Butașii de trandafiri nu au nevoie de nisip special, așa că poate să fie folosit unul chiar din propria grădină. Acesta trebuie să fie pus în sticle, urmând ca plantele să fie plantate în respectivul loc. O crenguță nu are nevoie de un loc propriu, așa că este bine să se folosească sticle de 5 litri pentru ca să fie plantați în jur de 5 butași. După ce acești pași au fost respectați, plantele trebuie să fie udate cu apă stătută.

Sticlele trebuie să fie acoperite cu capacele, iar apoi recipientele nu mai trebuie să fie mișcate dintr-un loc luminos, dar ferit de razele de soare directe și de vânt. Astfel, se va crea un efect de seră și plantele vor crește mult mai repede. Fără a exagera, mai trebuie adăugată apă pentru ca umiditatea să fie ridicată.

Butașii de trandafiri trebuie lăsați cam o lună în aceste recipiente pentru a prinde rădăcini și a deveni puternici. Apoi, după ce totul a fost realizat, plantele pot să fie mutate într-un loc definitiv pentru a putea bucura pe toată lumea de acum încolo cu frumusețea lor.