A pus bicarbonat de sodiu și oțet într-o gaură în pământ. Ce s-a întâmplat în 2 zile apoi

A pus bicarbonat de sodiu și oțet într-o gaură în pământ. Ce s-a întâmplat în 2 zile apoi
Cum ucide bicarbonatul de sodiu furnicile

Furnicile sunt unul dintre cei mai comuni dăunători de interior și de exterior. Își stabilesc coloniile rapid și pot provoca ravagii. Pentru a scăpa de infestările cu furnici sunt disponibile mai multe insecticide sau antimicrobici. Majoritatea conțin substanțe chimice toxice care pot dăuna copiilor și animalelor de companie. Cea mai bună alternativă la acești ucigași de furnici toxice este utilizarea de remedii naturale de casă. Una dintre cele mai frecvent utilizate metode naturale este bicarbonatul de sodiu în amestec cu oțet.

Cum ucide bicarbonatul de sodiu furnicile

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a prepara spray-uri naturale de insecticide, precum și momeli. Când pulberea este stropită direct peste furnici, aceasta absoarbe apa din exoschelet și le usucă. În mod similar, atunci când soluția de bicarbonat de sodiu și oțet este pulverizată peste furnici, provoacă o reacție violentă și ucide furnica instantaneu după tratament.

Bicarbonatul de sodiu funcționează mai eficient atunci când îl folosim ca momeală. Furnicile duc momeala în cuiburi și hrănesc întreaga colonie. După ingestie, substanța chimică reacționează cu sistemul digestiv al furnicilor și eliberează dioxid de carbon, ceea ce le determină în cele din urmă să moară.

Bicarbonatul nu este toxic pentru oameni și animale de companie, dar poate fi otrăvitor pentru furnici. Această substanță poate ucide furnicile precum ucigașii de furnici din comerț. Puteți folosi bicarbonatul de sodiu direct sau cu suplimente alimentare pentru a pregăti capcane de furnici.

Bicarbonatul în amestec cu oțetul ucide furnicile

Bicarbonatul de sodiu este de natură acidă și atunci când este amestecat cu un alt acid. Substanța prezintă o reacție puternică care poate fi în detrimentul furnicilor. Putem pregăti un spray puternic de ucigaș de furnici amestecând bicarbonat de sodiu în oțet.

Aplicarea directă de oțet și spray de bicarbonat de sodiu perturbă exoscheletul furnicilor și provoacă moartea lor din cauza unei reacții chimice violente. Pentru a face acest spray se folosește apa și oțet.

După ce amestecați bicrabonatul cu apa și oțetul pulverizați în jurul ușilor și ferestrelor pentru a împiedica furnicile să intre în casă. Același lucru îl puteți face și în cazul solului.

Mai întâi faceți o gaură în zona în care știți că se află coloniile de furnici. Dacă nu aveți oțet, puteți înlocui oțetul cu suc de lămâie, dacă preferați.

O altă variantă, vitamina C și bicarbonat

Pentru a crea o momeală din bicarbonat de sodiu și vitamina C, amestecați bicarbonat de sodiu, tableta de vitamina C și zahărul glazurat în cantitate egală.

Amestecați-le împreună și aplicați amestecul în locurile infestate sau lângă traseele furnicilor. De asemenea, puteți adăuga apă în amestec pentru a prepara momeală lichidă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI