A pus bicarbonat de sodiu și cafea peste grătarul ud, doar 10 minute. Ce s-a întâmplat apoi l-a uluit

de: Bișinicu Andreea
13 05. 2021

Din ciclul: la ce mai putem folosi bicarbonatul de sodiu. Acesta este secretul pe care toți gospodarii trebuie să-l încerce acasă. A pus bicarbonat de sodiu și cafea peste grătarul ud, doar 10 minute. Ce s-a întâmplat apoi l-a uluit. Rezultatele sunt incredibile.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu și cafea peste grătarul ud

Nu este un secret pentru nimeni faptul că cel mai important și util ingredient de pe piață este bicarbonatul de sodiu. E bun la toate și poate fi folosit în diferite întrebuințări. De la creșterea aluatului, la curățarea suprafețelor dificile și eliminarea mirosurilor urâte din casă, bicarbonatul de sodiu este un ingredient-minune pe care fiecare gospodină și gospodar trebuie să-l aibă în casă.

De exemplu, puțini sunt cei care știu că bicarbonatul de sodiu se poate folosi pentru a curăța grătarul. Datorită proprietăților sale alcaline și abrazive, bicarbonatul poate fi folosit cu ușurință pentru a îndepărta murdăria și grăsimea de pe grătar. Încearcă-l și tu și vei vedea diferența.

Un alt truc esențial este să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle. Astfel, coaja lor se va desface mult mai ușor. Bicarbonatul de sodiu este folosit, de mulți ani, și în industria cosmetică, în diferite creme și elixiruri pentru ca tenul să fie proaspăt și îngrijit.

Un alt secret folosit des de gospodine estecel în care pui bicarbonat de sodiu la prăjituri, ca înlocuitor al prafului de copt. Aluatul crește pufos și are un gust senzațional de bun. În plus, bicarbonatul elimină cu mare succes mirosul de usturoi de pe mâini. Pune bicarbonat în palme și freacă bine cu puțină apă ca să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi.

Cum cureți cuptorul cu microunde cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu se poate folosi și pentru a curăța cuptorul cu microunde. Salvează timp folosind acest truc mai mult decât util pentru a curăța depunerile de pe pereții din interior ai aparatului electrocasnic. Nu trebuie să faci mare lucru, doar să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un bol cu apă, pe care-l vei pun timp de trei minute în cuptorul cu microunde.

După ce vei urma acești pași, tot îți rămâne de făcut este să cureți pereții cuptorului cu o lavetă curată. Rezultatele se văd imediat. Binențeles, există și alte metode prin care poți curăța cuptorul cu microunde. Pune într-un bol apă și puțin detergent de vase și spală cu un burețel curat interiorul aparatului. Apoi, vino cu o lavetă curată peste.