A pus bicarbonat de sodiu și a scăpat de rugină. Cum poți să ai rezultate excelente

A pus bicarbonat de sodiu și a scăpat de rugină. Cum poți să ai rezultate excelente
A pus bicarbonat de sodiu și a scăpat de rugină

Rugina este un oxid de fier, de obicei de culoare roșie, formată în urma reacției de oxidoreducere a fierului și oxigenului în prezența apei sau umidității atmosferice. Așdar, este prezentă în toate locurile din casă, de la dulapul cu tacâmuri în cel cu tigăi, în baie, pe gresie și faianță și pe unele tipuri de farfurii, pe chiuvete și pe cadă. Partea bună este că se poate scăpa de el rapid, dacă tocmai s-a format, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu, aliatul tău în lupta cu rugina

Soluția salvatoare este chiar în dulapul cu condimente și poartă numele de bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de un cartof, detergent lichid de vase sau bicarbonat de sodiu și puțină răbdare, fiindcă necesită ceva efort și timp. Taie un cartof în mai multe felii, înmoaie-l în detergentul de vase și în bicarbonatul de sodiu și freacă fiecare zonă afectată de rugină.

Repetă procesul de încă două ori sau până când petele dispar definitiv. În cazul în care nu ai un cartof la îndemână, poți folosi doar bicarbonatul de sodiu pentru a curăța petele. Tot ce trebuie să faci este să aplici pulberea peste pete, apoi freci cu o periuță de dinți și, în final, clătești cu apă.

Secrete pentru curățenia în baie

  • Curăță faianța cu un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet.
  • Poți stăla cu același amestec geamurile, oglinda și cada.
  • Pune o cantitate consistentă de oțet în vasul toaletei sau bazin. Acesta va ajuta la eliminarea pietrei și va îndepărta toate mirosurile urâte.
  • Folosește ceai negru pentru a curăța oglinzile și geamurile. El va ”topi” petele de apă rămase pe sticlă.
  • Înfășoară dușul într-o pungă cu oțet și lasă-l peste noapte. Cu siguranță, a doua zi va fi ca nou.
  • Elimină piatra și mizeria pulverizând pe faianță și vase Coca Cola.
  • Îmfășoară robinetele într-o cârpă îmbibată în oțet. Lasă-le astfel preț de câteva ore și clătește.
  • Freacă gresia cu un burete îmbibat în sucul de la o lămâie, 2000 ml de apă oxigenată și 3 linguri de bicarbonat de sodiu.